10 elemente pentru curatenie esentiale in casa ta

Mentinerea curateniei in casa, zi de zi sau saptamanal, este o provocare uriasa. Timpul din ce in ce mai redus cu care ne confruntam din cauza jobului si indatoririlor familiale, face ca aceasta activitate sa fie destulde  dificila. Cu toate acestea, este esential sa ne curatam casa pentru ca nu este vorba doar despre aspectul locuintei, ci si despre sanatatea noastra si a celor din jur. O casa curata este mai atragatoare, este un loc mai bun pentru a trai si ne aduce numai satisfactii. Astfel este necesar sa ne apucam periodic de treaba si sa facem casa luna. Vointa nu este insa de ajuns. Trebuie sa avem in casa noastra o multime de produse pentru a ne mentine casa dezinfectata, maia les in aceasta perioada dificila. Din acest motiv, aici iti oferim o lista cu articolele de curatenie esentiale pentru a mentine sanatatea si igiena in casa noastra. Si iti mai spunem ca vei gasi ustensile adecvate in gama de produse Viyogo, perfecte pentru o curatenie optima. Sa incepem!

  1. Bureti si carpe

Exista o mare varietate de carpe si bureti pe care trebuie sa le avem in casa noastra. Cu ele putem aplica dezinfectantii si alte solutii pe care le vom folosi pentru curatarea diferitelor suprafete ale locuintei noastre. Trebuie sa avem in trusa noastra de curatare: bureti din fibre, bureti obisnuiti, carpe absorbante si carpe din microfibra. Toate acestea trebuie schimbate frecvent pentru a mentine igiena si a preveni acumularea de bacterii si virusi. Unele dintre acestea pot fi chiar spalate la masina si refolosite pana cand sunt deteriorate.

  1. Detergent si masina de spalat vase

Exista produse de tip detergenti in multe prezentari: lichid, capsula, pudra si altele. Functia lor principala este curatarea hainelor si multi dintre acestia sunt cea mai buna optiune pentru indepartarea petelor. Cu toate acestea, puterea lor de degresare poate sa nu fie atat de mare si avem nevoi de metode igenioase.

In ceea ce priveste grasimea de pe vesela, masina de spalat vase functioneaza mult mai bine in acest sens. Desigur, trebuie folosit un detergent, fie ca acesta este in varianta lichida sau pastila. Acest produs este ideal pentru curatarea vaselor si a tacamurilor. Nu uita ca ai nevoie de produse pentru a curata suprafetele din bucatarie, un obicei de igiena recomandat pentru combaterea coronavirusului. Utilizarea sa frecventa va ajuta la mentinerea igienei acestui mediu important.

  1. Inalbitor

Este aliatul nostru perfect impotriva virusurilor si bacteriilor. Utilizarea sa corecta poate fi cea mai buna arma de dezinfectie a suprafetelor in aceasta perioada. Retinetca trebuie sa-l amestecam cu apa inainte de a o folosi. Concentratia inalbitorului (sau clor) va depinde de sarcina pe care o indeplinim. Pentru a dezinfecta toaletele se foloseste un amestec aproape pur, in timp ce pentru curatarea podelelor, peretilor si a altor suprafete, se recomanda amestecarea unei cani de inalbitor cu 5 litri de apa.

  1. Dezinfectant multifunctional

Este un complement perfect pentru curatarea suprafetelor, podelelor si peretilor. Versiunile sale cu diferite parfumuri dau un finisaj bun curateniei casei noastre. Trebuie sa avem in vedere ca acest produs trebuie diluat cu apa, deoarece aplicarea lui directa poate deteriora suprafetele.

  1. Mopul

Un produs esential in fiecare casa este mopul. Nu conteaza daca avem podele din lemn de esenta tare, laminate sau ceramice. Mopul ne va ajuta sa aplicam corect solutiile dezinfectante pe care le folosim. Acest lucru va elimina corect virusii si bacteriile care se afla pe podeaua noastra. Trebuie sa iti amintesti insa sa il cureti bine inainte si dupa utilizare si sa il schimbi frecvent pentru a evita acumularea de mucegai si mirosuri urate din cauza umiditatii.

  1. Matura si puful pentru praf

Maturarea murdariei si indepartarea prafului care se acumuleaza pe podea si mobila este primul pas catre orice curatare buna. Din acest motiv, avem nevoie de o matura buna si un puf pentru praf bun pentru a facilita aceasta sarcina. Trebuie sa fim foarte atenti atunci cand cumparam o matura, deoarece a matura cu o matura deteriorata poate provoca leziuni ale spatelui.

  1. Perie de baie

Infailibila in fiecare baie. Aceasta perie ne va permite sa curatam in mod adecvat tartrul care se formeaza in toaleta. Aceasta actiune, pe langa eliminarea mirosurilor neplacute, va mentine igiena in acest mediu important al casei. Pentru a curata toaleta putem folosi un agent de indepartare sau inalbitor. Acest articol trebuie inmuiat intr-o solutie de tip inalbitor dupa utilizare pentru a preveni sa devina o sursa de infectie.

  1. Manusi si galeti

Ambele produse sunt esentiale in trusa noastra de curatare. Datorita utilizarii produselor chimice, este necesar sa folosim manusi care sa ne protejeze mainile impotriva coroziunii care ne poate irita pielea. In mod similar, trebuie sa pastram distanta atunci cand aplicam aceste produse. La fel, galetile sunt utile pentru amestecarea produselor de curatare.

  1. Degresant

Nu este un produs esential, dar folosirea lui ne va economisi timp si efort. Acest produs este ideal pentru a lupta impotriva acelei grasimi care rezista la curatare. Utilizarea variaza in functie de marca produsului. Cu toate acestea, iti recomandam sa utilizezi un burete umed din fibra pentru a aplica degresantul, sa freci ferm cateva minute si apoi sa cureti cu apa.

  1. Curatator de geamuri

La fel ca si degresantul, detergentul nu este esential, dar finisajul pe care-l vei obtine prin aplicarea lui pe oglinzi, geamuri si alte suprafete de sticla merita. Utilizarea sa este efectuata direct la suprafata (in majoritatea cazurilor) si folosind o carpa din microfibra pentru a evita lasarea unor scame enervante.