Baterii pentru cazi de baie in comparatie – variante si preturi

Cada de baie te invita sa zabovesti, baia calda relaxeaza corpul, iar cu dotarile potrivite, cada de baie devine rapid un punct de atractie in intreaga casa. Dar pentru ca apa sa curga in cada intr-un mod controlat, aveti nevoie de un robinet  pentru cada. Exista multe variante diferite din care puteti alege in domeniul accesoriilor pentru cada. Gama se intinde de la un accesoriu simplu si functional pana la un obiect de design. Pentru a va usura decizia, am sintetizat mai jos cele mai importante informatii si preturi. Toate infromatiile sunt valabile si pentru baterie cada freestanding goodbath .

Ce sunt bateriile pentru cada?

Bateriile pentru cada sunt utilizate in casa ori de cate ori este necesara reglarea presiunii apei. De obicei, atunci cand se instaleaza o baterile, tevile necesare au fost deja instalate, astfel incat bateria poate fi atasata relativ usor. Acest lucru va permite sa reglati debitul si sa ajustati temperatura apei. Aceasta valoare poate fi reglata si prin intermediul presiunii apei. Puteti beneficia de diferite variante in jurul cazii de baie.

Comparati variantele si preturile

Daca nu doriti sa faceti nu numai o baie in cada, ci si un dus, atunci va va ajuta o armatura cu un dus de mana integrat. De regula, puteti alege intre o simplul robinet de apa si dusul manual prin simpla apasare a unui buton. Dusul de mana este apoi fie tinut de mana, fie atasat la perete. Va rugam sa retineti, totusi, ca veti avea nevoie si de o protectie impotriva stropilor sau de o perdea de dus daca doriti sa faceti dus in picioare in cada.

Montaj ascuns

In cazul unei instalatii ascunse, toate conductele si tevile sunt asezate in perete si sunt invizibile pentru utilizator. Doar elementele de operare necesare si robinetul ies in afara peretelui. In constructie, puteti instala pur si simplu corpul de baza in perete, apoi tencuiti peretele si, in cele din urma, plasati si fixati robinetul pe corpul de baza. Cu toate acestea, instalarea ulterioara a unui accesoriu ascuns poate fi mai dificila. Pentru montarea ulterioara a unui accesoriu ascuns, peretele trebuie sa fie deschis si, daca este necesar, trebuie sa se monteze tevi noi. Astfel, nu puteti inlocui un accesoriu ascuns cu un accesoriu ascuns intr-o clipita. Acest lucru necesita putin efort si maiestrie.

Montaj la suprafata

Un accesoriu montat la suprafata este complet opus unui accesoriu ascuns. Aceasta varianta nu este instalata in preperete, ci direct pe perete. Tevile trebuie sa fie pozitionate in prealabil in locul dorit si astfel apa este amestecata in racordul din fata peretelui. Costurile de efort si de instalare ale unui accesoriu montat la suprafata sunt semnificativ mai mici. Costul unui accesoriu simplu montat la suprafata este cuprins intre 100 si 500 de euro. Punctele de instalare sunt, de obicei, standardizate, ceea ce face ca inlocuirea robinetului sa fie mult mai usoara decat in cazul unui robinet ascuns. Cu toate acestea, tevile si conductele care duc la racord raman vizibile. Acest lucru face ca decizia intre o instalatie montata la suprafata si una ascunsa sa fie nu numai o chestiune de costuri, ci si o chestiune de simt personal al frumusetii.