Bauturi inedite arome cu Kumquat

Atunci cand doresti sa iti rasfeti papilele gustative, cel mai bine ar fi sa incerci Bimber Kumquat. Acesta este format din opt plante botanice, cu fructul eponim kumquat in centru. Aceasta specie de citrice rara si naturala mica este originara din China si are o crestere lenta, producand fructe foarte mari, cu gust delicios. Whisky Kumquat este realizat manual cu experienta la Distileria Bimber din Londra si impresioneaza prin aromele sale clasice de ienupar si citrice. Note de degustare: Culoare: limpede. Nas: proaspat, fructat. Gust: Puternic, ienupar, citrice. Finisaj: de lunga durata.
Distileria Bimber a fost infiintata in 2005 de catre Dariusz Plazewski, intr-o zona industriala din North Acton, vestul Londrei. Numele Bimber este preluat din cuvantul polonez pentru moonshine. Plazewski subliniaza ca a experimentat mult timp cu orz inainte de a-l gasi pe cel potrivit la o ferma din Hampshire. Maltul se face manual in Warminster Maltings, unul dintre ultimii furnizori din tara care inca nu a industrializat procesul.
Pentru fermentare – in butoaie de stejar auto-fabricate – Bimber lasa sa treaca cateva zile in plus. El incalzeste apa la 67 de grade Celsius, cu doua grade mai mult decat de obicei. Iar cele doua vase, ibrice bulboase de cupru pentru distilare, care au fost facute dupa planul lui, le-a montat pe sobe cu gaz in loc sa le incalzeasca cu abur ca de obicei. Este convins ca toate acestea asigura un gust fructat, mai plin.
Recent au fost instalate un nou Mash Tun si trei noi Washback-uri (toate proiectate si construite in distilerie), astfel incat pe viitor sa se poata produce 42.000 de litri de alcool pe an, ceea ce corespunde umplerii zilnice a unui butoi. In plus, stocurile proprii ale companiei au fost mutate intr-un nou depozit. Cu spatiul castigat in acest fel, scopul este de a oferi vizitatorilor facilitati suplimentare in distilerie, potrivit fondatorului si maestrului distilator Dariusz Plazewski. Istoria distileriei Bimber incepe in Polonia, spune fondatorul Dariusz Plazewski. „Distilarea este in sangele meu”, rade Plazewski, parintii si bunicii sai distilasera ilegal in perioada comunista si a fost implicat inca de la o varsta frageda.
Au trecut aproape 20 de ani de cand Plazewski a venit la Londra, timp in care a lucrat ca arhitect. Firma sa de constructii, pe care o conduce cu norma intreaga impreuna cu partenerul sau, un proiectant, are aproape 100 de angajati. Compania a finantat costurile de pornire pentru distileria, care a fost fondata in 2015. In 2019, distileria Bimber a anuntat planul de a-si extinde masiv capacitatea de productie inainte de lansarea primului sau single malt in septembrie acelasi an. Cu toate acestea, Bimber nu se poate lauda cu primul whisky din Londra dupa o pauza de peste 100 de ani. Compania London Distillery din sud-est a fost mai rapida si a umplut primele sticle la mijlocul lunii octombrie, desi cu un whisky de secara care este mai mult in traditia nord-americana. Cand vine vorba de consumul de alcool, toti avem propriul gust personal cand vine vorba de ce bautura ne place cel mai bine. Cu o selectie atat de larga de bauturi spirtoase, vin si bere, exista o multime de optiuni. Odata ce ne-am hotarat cu privire la bautura alcoolica preferata, este usor sa ramanem la ceea ce stim ca ne place. Procesul de a incerca lucruri noi poate fi descurajanta, motiv pentru care suntem adesea in ipoteza ca, daca nu va bucurati de gustul unei bauturi, nu este pentru voi – si asta devine sfarsitul.
Radacina antipatiei tale pentru whisky ar putea fi ca nu stii cum sa-l bei. Gusturile fiecaruia sunt diferite; Acesta este motivul pentru care unii oameni se bucura de alte bauturi spirtoase cu diferite mixere sau pur si simplu se bucura de spiritul curat. Si, in timp ce cel mai popular mod (si, dupa unii, singurul mod „corect”) de a bea whisky este curat sau pe stanci, este posibil ca acest lucru sa nu-ti gadile papilele gustative. Nu va fie teama sa experimentati diferitele tipuri de whisky si modalitati de a le bea. Unii prefera sa bea whisky-ul cu Coca-Cola, limonada sau apa minerala pentru ca pur si simplu acesta este modul in care se bucura cel mai mult de aroma. Si nu este nimic in neregula cu asta.
Cel mai bun mod de a „dobandi” gustul pentru whisky este sa incercati din cand in cand pana cand gasiti gustul care va place. Si daca in cele din urma, decideti ca de fapt nu va place whisky-ul in nici un fel, atunci este in regula si asta. La urma urmei, de ce sa beti ceva ce nu va place? Exista o multime de alte bauturi delicioase acolo, care asteapta sa fie degustate. Pana cu cateva secole mai devreme, whisky-ul – sau mai bine zis, aqua vitae – era considerat leacul pentru orice boala. Desigur, unele dintre retete au fost de-a dreptul bizare. Cu toate acestea, exista un sambure de adevar in ele. Whisky-ul are intr-adevar beneficii demonstrate stiintific pentru sanatatea noastra.
Evident, ca orice in viata, virtutea se afla undeva la mijloc. Deci nu va entuziasmati prea mult. Nu puteti sa beti o inghititura de whisky si sa-i spuneti „medicament”. Un pahar nu poate tine doctorul departe. Cu toate acestea, nu exista nicio indoiala ca whisky-ul poate fi benefic pentru sanatatea noastra atunci cand este consumat cu moderatie. In trecut, whisky-ul era folosit si pentru a atenua simptomele gripei si tusei. Ei bine, se pare ca stramosii nostri au inteles bine ce se intampla acest punct.
Whisky-ul poate largi temporar vasele de sange. Asta inseamna ca, daca este baut in cantitati mici, acest tip de alcool poate ajuta la eliminarea congestiei, permitand organismului sa lupte mai bine impotriva infectiilor din sinusuri si piept. In consecinta, acest efect poate atenua si raceala sau gripa.