Noutati

Browser-ul care te scapa de site-urile care mineaza criptomonede

Browser-ul care te scapa de site-urile care minează criptomonede, folosindu-ți procesorul urmează să apară ! 

În ultimul timp au început să apară tot mai multe site-uri care caută să facă profit de pe seama vizitatorilor lor. Mai exact, aceste site-uri folosesc procesorul vizitatorului pentru a mina criptomonede.

Probabil că ați observat că pe diferite site-uri procesorul vostru este folosit 100%. Acest lucru se datorează minării criptomonedelor. Din nefericire nu există o listă exactă cu numele site-urilor care fac acest lucru. Acestea pot fi site-uri pentru descărcarea de torrente sau chiar cele dedicate streaming-ului. Un exemplu clar este ThePirateBay, care cu ceva timp în urmă a declarat că s-a folosit de utilizatorii săi pentru a mina.

Cum te poți apăra de aceste site-uri ?

Nu există un mod clar de apărare împotriva unui astfel de site. În acest fel, cei de la Opera au lucrat la o soluție. Aceștia au creat o nouă variantă a browser-ului Opera care va proteja utilizatorul. Opera 50 urmează să fie lansat cât de curând și beneficiază de un sistem propriu, numit NoCoin. Cu ajutorul acestuia, script-urile care folosesc componentele utilizatorului pentru minat vor fi blocate. De asemenea, sistemul NoCoin poate să fie dezactivat sau activat după bunul plac al utilizatorului.

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close