Noutati

Browser-ul care te scapa de site-urile care mineaza criptomonede

Browser-ul care te scapa de site-urile care minează criptomonede, folosindu-ți procesorul urmează să apară ! 

În ultimul timp au început să apară tot mai multe site-uri care caută să facă profit de pe seama vizitatorilor lor. Mai exact, aceste site-uri folosesc procesorul vizitatorului pentru a mina criptomonede.

Probabil că ați observat că pe diferite site-uri procesorul vostru este folosit 100%. Acest lucru se datorează minării criptomonedelor. Din nefericire nu există o listă exactă cu numele site-urilor care fac acest lucru. Acestea pot fi site-uri pentru descărcarea de torrente sau chiar cele dedicate streaming-ului. Un exemplu clar este ThePirateBay, care cu ceva timp în urmă a declarat că s-a folosit de utilizatorii săi pentru a mina.

Cum te poți apăra de aceste site-uri ?

Nu există un mod clar de apărare împotriva unui astfel de site. În acest fel, cei de la Opera au lucrat la o soluție. Aceștia au creat o nouă variantă a browser-ului Opera care va proteja utilizatorul. Opera 50 urmează să fie lansat cât de curând și beneficiază de un sistem propriu, numit NoCoin. Cu ajutorul acestuia, script-urile care folosesc componentele utilizatorului pentru minat vor fi blocate. De asemenea, sistemul NoCoin poate să fie dezactivat sau activat după bunul plac al utilizatorului.

Tags
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close