Care sunt avantajele unei baze de unghii de calitate?

Alegerea produselor și a instrumentelor pentru unghii cu care lucrezi în salon este o sarcină foarte complicată, mai ales pentru că trebuie să te pliezi pe cerințele clientelor tale.

Baza pentru unghii este unul dintre cele mai importante elemente din trusa ta, pentru că determină rezistența și aspectul final al manichiurilor pe care le realizezi.

Protecția unghiilor naturale

Baza este esențială în manichiura semipermanentă pentru că are scopul de a proteja unghiile naturale. Aplicarea unui strat de bază protejează unghiile de deteriorare și de efectele negative ale produselor chimice din ojele semipermanente. De asemenea, baza formează o barieră între unghie și oja semipermanentă, prevenind apariția petelor și decolorarea unghiilor.

Oja se poate aplica mult mai ușor

Un alt motiv important pentru care baza este esențială în manichiura semipermanentă este că asigură o aderență mai bună a ojei semipermanente la unghie. Baza creează o suprafață netedă, care facilitează aplicarea și fixarea lacului, iar astfel, rezistența manichiurii va crește, pe când aspectul proaspăt și strălucitor al unghiilor se va menține intact pentru mai mult timp.

Întărirea unghiilor naturale

Baza poate contribui la întărirea unghiilor naturale, oferind un suport suplimentar și rezistență împotriva ruperii și exfolierii. Un strat de bază de calitate poate conține ingrediente precum vitamina E, keratina sau biotina, care ajută la îmbunătățirea sănătății și aspectului unghiilor.

Uniformizarea suprafeței patului unghial

Aplicarea unui strat de bază în manichiura semipermanentă ajută la uniformizarea suprafeței unghiilor, umplând eventualele denivelări și imperfecțiuni. Acest lucru asigură o aplicare mai uniformă a ojei semipermanente și un aspect neted și strălucitor al unghiilor.

Prevenirea îngălbenirii unghiilor

Ojele semipermanente conțin adesea pigmenți puternici, care pot provoca îngălbenirea unghiilor naturale. Aplicarea unui strat de bază înainte de oja formează o barieră de protecție între unghie și pigment, prevenind astfel îngălbenirea și menținând unghiile sănătoase și frumoase pentru mai mult timp.

Facilitarea îndepărtării ojei semipermanente

Baza ajută la îndepărtarea ojei semipermanente într-un mod mai ușor și mai puțin dăunător pentru unghiile naturale. Datorită stratului de bază, oja semipermanentă se poate desprinde mai ușor de unghie, reducând astfel riscul de deteriorare și exfoliere.

Hidratarea și hrănirea unghiilor

Baza de înaltă calitate pentru manichiura semipermanentă poate conține ingrediente hidratante și hrănitoare pentru unghiile naturale. Acestea ajută la menținerea hidratării și elasticității unghiilor, prevenind astfel uscarea și fragilitatea acestora, iar prin aplicarea unui strat de bază, unghiile vor fi mai sănătoase și mai puternice.

Crearea unui finisaj profesionist și durabil

Un strat de bază aplicat corect asigură un finisaj profesionist și durabil al manichiurii semipermanente. Acesta ajută la crearea unei suprafețe netede și uniforme, pe care oja se poate aplica fără probleme, obținându-se un aspect final impecabil și strălucitor. Mai mult, bază contribuie la fixarea ojei semipermanente, prelungind durata de rezistența manichiurii și menținând culoarea în cele mai bune condiții.

Creșterea rezistenței la șocuri și zgârieturi

Un alt motiv pentru care baza este esențială în manichiura semipermanentă este faptul că aceasta crește rezistența unghiilor la șocuri și zgârieturi. Stratul de bază ajută la întărirea structurii unghiilor, făcându-le mai rezistente la impactul cu obiecte dure sau la contactul frecvent cu suprafețe abrazive. Astfel, manichiura semipermanentă va rămâne intactă și frumoasă pentru o perioadă îndelungată.

Ca tehnician stilist și protezist de unghii în criteriul de alegere a gelurilor de bază unghii trebuie să ai în vedere caracteristicile menționate, mai ales dacă te numeri printre persoanele de top care pun calitatea înaintea cantității.

Așadar, alege să achiziționezi mereu produsele profesionale de manichiură Pearl Nails care îți pot ușura munca și care în același timp îți pot aduce cele mai bune rezultate posibile.