Notice: Undefined variable: nignore in /home/neoskipc/theplusit.ro/wp-content/plugins/fast-velocity-minify/fvm.php on line 1630
Noutati

CCleaner a avut o versiune infestata cu malware. Ce s-a intamplat?

CCleaner a avut o versiune infestata cu malware !

Cunoscutul program de optimizare, CCleaner, a întâmpinat câteva probleme. Versiunea 5.33 a programului a fost infestată cu malware, iar 3% dintre utilizatori au fost puși în pericol. Aceasta a putut fi descărcată între 15 august și 12 septembrie.

Piriform a declarat că acest malware putea transmite date, precum adresa IP, lista programelor active și a celor instalate, dar și lista dispozitivelor de rețea. Toate acestea urmau să fie transferate către un server aflat în SUA.

Primii care au descoperit această problemă au fost cei de la MorphiSec. Astfel, la puțin timp după, ei au anunțat și Avast, iar aceștia au rezolvat problema. Serverele atacatorilor au fost închise de către autorități, iar pericolul a fost înlăturat. După aceasta, Avast a lansat versiunea 5.34 a CCleaner, care nu mai conținea malware-ul.

Avast a declarat anterior că doar versiunea de 32-bit a fost infestată cu malware. În prezent, 730.000 de utilizatori mai folosesc acea versiune, însă aceștia nu sunt expuși niciunui risc.

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close

Notice: Undefined variable: nignore in /home/neoskipc/theplusit.ro/wp-content/plugins/fast-velocity-minify/fvm.php on line 1630