Ce beneficii ofera impachetarile cu parafina?

Parafina lichida este un ulei mineral rafinat, folosit in cosmetica si in medicina. Uleiurile minerale sunt limpezi, inodore si deriva dintr-o sursa minerala. De obicei sunt distilat ed eptrol si sunt produsuls ecundar al rafinarii titeiului pentru a se produce benzina si alte produs epetroliere. Petrolul este un lichid naturla derivat din pamant si dupa ce este purificat pentru a deveni parafina, nu mai seamana deloc cu petrolul. La www.cazare-caciulata.ro poti beneficia de impachetari cu parafina asistat de un specialist care sa te ajute sa obtii cele mai mari avantaje de la un astfel de tratament.

Ce implica impachetarile cu parafina?

Impachetarile cu paraifna consta in aplicarea parafinei local, pe regiunea afectata a corpului. Procedura este foarte des intalnita si are vechime in ceea ce priveste procesul de recuperare medicala. Combinate cu alte proceduri, asa cum sunt masajul si kinetoterapia, va fi grabit procesul de recuperare. Parafina este produsul extras si prelucrat din titei care ofera o gama larga de beneficii pentru piele. Se foloseste inclusiv in industria cosmetica dar si in cadrul sedintelor de fizioterapie pentru a calma durerile care au legatura cu entorsele si cu tendinitele, dar si alte afectiuni.

Parafina este ce acare hidrateaza in profunzime teusuturile si rpevine primele semne de imbatranire. Procesul este foarte simplu, nu e dureros si se va folosi in general in cabinetele de kinetoterapie. Rezultatele sunt vizibile imediat dupa ce incepe procedura.

Facem referire aici la elasticitatea pielii si la modul in care se va percepe faptul ca durerea a fost simtitor diminata. Durata tratamentului este cuprinsa intre 30 si 45 de minute si procedeul este simplu. Parafina se va incalzi si se va aplica direct pe piele. Temperatura suportabila pentru corp va trebui sa fie cuprinsa intre 50 si 55 de grade, in timp ce grosimea stratului va fi de 3 cm.

In mod special, impachetarile cu parafina nu sunt insotite de contraindicatii, dar aceste tratamente nu sunt reocmandate pentru persoanele care au dermatite sau alte afectiuni pe piele.

Cum functioneaza tratamentul cu parafina?

Tratamentele cu parafina sunt forme de terapie aprofundate. Ceara este eficienta in retinerea caldurii. In momentul in care pe zona afectata se aplica parafina, caldura se transfera din ceara in zonele dureroase pe masura ce ceara se va intari. Cladura creste circulatia si are rolul de a ameliora durerea si rigitiditatea. Pentur a ajuta la inmuierea pielii, parafina va creste si alimentarea cu sange a pielii si in acelasi timp va deschide porii, captand umiditatea intre straturile subiacente.

Vasodilatatia capilara si faptul ca se va asigura o foarte buna circulatie a sangelui din regiunea in care se aplica ceara, cu ajutorul metabolismului local, este un mare avantaj al acestor tratamente. Cresterea motricitatii si elasticitatii pielii este de asemenea un avantaj demn de luat in calcul. Ligamentele vor fi astfel mai sanatoase si pacientul nu va mai simti durere in zona respectiva. Contractura musculara este combatuta prin ameliorarea funcitonarii receptorilor din musculatura responsabila cu reglarea durerii. De asemenea, durerea se va dimunua considerabil datorita modului in care se reduce contractura.