Informatii

Ce este Bitcoin si la ce foloseste?

Bitcoin este o moneda virtuala prezenta tot mai des in media. In acest moment 1 BTC oscileaza intre 17.000 si 19.000 $, apropiindu-se usor de 20.000.

Ce este Bitcoin?

Este un registru global de tranzactii criptografice, astfel fiecare inregistrare din registru fiind un bloc, de aici si denumirea de blockchain. Orice tranzactie facuta va fi prezenta in blockchain pentru totdeauna, nu exista cale de stergere.
Contabilul care valideaza si semneaza totalitatea registrului se numeste Bitcoin Miner. Acesta valideaza printr-o operatie de tip criptografica care foloseste foarte multe resurse (procesor, memorie si in special energie).
In acest moment exista peste 17.000.000 Bitcoin si vor creste intr-un timp relativ scurt la 21.000.000, apoi niciun bitcoin nou nu se va mai crea.
Deoarece bitcoinul este destul de greu de cheltuit, acesta este divizat in satoshi, impartindu-se in 10 la puterea 18 sau 0.000000000000000001 satoshi.

Cum se poate procura Bitcoin?

  • prin minare – Insemnand validarea unor noi tranzactii intr-un nou bloc, recompensa minerului care este destul de costitisoare din cauza consumului urias de resurse pe care le foloseste.
  • prin primire – Puteti sa primiti facand task-uri pe diferite site-uri sau primind de la cineva.
  • prin cumparare – Exista multe site-uri de exchange BTC (cu sau fara verificare) printre care se numara bitstamp.net, anycoindirect.eu si coinbase.com.

Acesta se pastreaza in contul de exchange sau intr-un portofel electronic, wallet. Unul dintre cele mai folosite astfel de wallet-uri este blockchain.info. Trebuie sa aveti mare grija la cheia de la wallet-ul vostru deoarece se pot fura destul de usor, mai ales ca in ziua de astazi sunt multi oameni creduli. Aceasta moneda se poate pastra si offline, presupunand salvarea cheii pe un mediu unde accesul la internet este imposibil precum un stick usb.

Eu preconizez ca BTC va ajunge in maxim 8 luni la valoarea de 25000$ deoarece, in general, monedele virtuale sunt folosite la actiunile ilegale, cumparare si vanzare droguri, spalare de bani. Cel mai bine este sa asteptati ca BTC sa creasca putin mai mult, atunci cand iti convine valoarea fata de cat ai cumparat, poti scoate la vanzare pe site-urile de exchange (unul dintre cele mai bune site-uri este localbitcoins pentru ca nu cere multe verificari).

Mare atentie la sistemele in genul Forex deoarece sunt sanse foarte mari sa pierdeti suma licitata.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close