Ce este extinderea de tip creasta, necesara uneori inainte de un implant dentar?

implant dentar
Tratamentul cu implant dentar reprezinta alegerea ideala pentru orice pacient de varsta adulta care, indiferent de motiv, a pierdut unul sau mai multi dinti. Este vorba despre inserarea unui surub de mici dimensiuni, realizat din zirconiu, titan, tantal sau alt material 100% compatibil cu organismul uman, care inlocuieste radacina dintelui si sustine cu succes o lucrare fixa definitiva.
Totul incepe in momentul primei vizite efectuate la o clinica stomatologica de top, asa cum este Dental Premier. Pentru evaluarea corecta a situatiei, medicul efectueaza o consultatie completa, ajutata inclusiv de radiografii si de un computer tomograf, cu ajutorul caruia se realizeaza masuratori precise si se insereaza virtual implantul dentar. In unele cazuri, pentru aprecierea starii de sanatate a pacientului este nevoie si de cateva analize de laborator.
In cazul persoanelor care au petrecut prea mult timp cu un spatiu gol in cavitatea bucala, uneori se constata existenta unor complicatii. Mai precis, oasele s-au tasat in timp, din cauza ca nu au fost folosite si supuse unui efort normal.
Extinderea de tip creasta si alte tehnici de marire a oaselor

In situatiile in care osul maxilar nu mai este in masura sa sprijine un implant dentar, se impune folosirea unor tehnici speciale pentru a reconstrui osul, a restabili linia naturala a maxilarului si a oferi, in acest fel, o baza solida pentru surubul ce urmeaza sa fie inserat.
Diferitele tehnici de marire implica restaurarea sau regenerarea maxilarului ori a mandibulei, iar doua dintre cele mai de succes tehnici sunt extinderea tip creasta si ridicarea sinusurilor.
Atunci cand maxilarul nu este suficient de larg, se adauga material osos suplimentar, care va arata ca o creasta mica de-a lungul osului. De aceea, procedura este cunoscuta si sub denumirea de extindere de tip creasta.
Cealalta procedura poarta mai multe denumiri: sinus lift, ridicarea sau marirea sinusurilor. Ea implica aditie osoasa pe sub sinusuri, in cazurile in care osul natural s-a deteriorat din cauza lipsei dintilor de sus.
Etapele ulterioare are tratamentului cu implant dentar
Fundamentala este etapa chirurgicala, care presupune inserarea suruburilor in osul maxilar sau mandibular. Ea dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care pacientul este anesteziat, astfel incat nu resimte nici cea mai mica senzatie de durere.
Apoi, trebuie asteptat pentru o perioada de timp cuprinsa intre 2 si 6 luni, necesara pentru ca surubul sa se prinda sau sa se sudeze in os, adica sa fie acceptat de organism in cadrul asa-numitului proces de osteointegrare.
Urmatoarea etapa a tratamentului cu implant dentar este cea protetica. Se realizeaza o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival, care va permite vindecarea estetica a gingiei. Ulterior, se monteaza un bont de transfer, cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare, realizata in laboratorul de tehnica dentara. Este vorba despre dintii ficsi definitivi, fixati prin cimentare sau insurubare, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali.
Dupa ce a trecut prin toate aceste etape si proceduri, pacientul va inregistra beneficii majore nu numai din punct de vedere al starii de sanatate, ci si de natura estetica. El va capata din nou increderea necesara pentru a zambi si a vorbi in public si va putea sa se bucure de toate mancarurile preferate.
Indiferent de problema cu care te confrunti, un medic stomatolog va gasi solutiile potrivite, iar un implant dentar iti va schimba viata in bine in mai multe feluri decat te-ai astepta!