Ce este serviciul de tractari auto si cand sa il solicitati

Ce este serviciul de tractari auto? Serviciul de tractari este un serviciu foarte util pentru toti automobilistii: acesta consta in interventia serviciului de asistenta in locul in care s-a produs un accident rutier sau in zonele in care se afla o masina in pana. Acest serviciu este adesea oferit de companiile de asistenta rutiera. De fapt, francezii folosesc termenul “truck de dépannage” pentru a se referi la camionul depanator, care este vehiculul de prim ajutor pentru toti automobilistii care au o problema.  Serviciile de tractare auto Oradea sunt unele dintre clee mai recomandate din zona.

Serviciile de tractari auto: care sunt cele mai populare?

Repararea rotilor si inspectia axei anvelopelor

Unul dintre cele mai convenabile servicii oferite este repararea rotilor auto. Masinile au, de obicei, o roata de rezerva, numita roata de rezerva, care este putin mai mica decat roata normala. In cazul in care anvelopa se inteapa, puteti folosi roata de rezerva, dar daca nu exista una de rezerva, trebuie sa cereti ajutor. In astfel de cazuri, puteti apela la un service de tractari auto care se va ocupa de montarea noii roti. In functie de faptul ca roata este doar usor intepata sau complet dezumflata, un camion de tractari poate oferi diferite tipuri de asistenta. Din acest motiv, expertul contactat poate sa repare punctia cu un lipici mecanic profesional, ceea ce duce la dezumflarea rotii, pastrand-o si nu inlocuind-o cu roata de rezerva.

Tractari auto: alte servicii solicitate de automobilisti

Serviciul de tractari nu acopera doar posibilele deteriorari ale anvelopelor masinii: acesta este doar cel mai frecvent si cel mai solicitat serviciu. De asemenea, serviciul de tractari auto este disponibil in cazul unui accident rutier, atunci cand vehiculul a suferit pagube mici, dar are dificultati in deplasare. In plus, serviciul de tractari poate fi de mare ajutor in cazul in care motorul sau grupul motopropulsor sufera o defectiune brusca care face imposibila deplasarea cu usurinta dintr-un loc in altul.  Fie ca se defecteaza motorul sau are loc un accident rutier, puteti contacta o persoana care va veni rapid la locul unde va aflati pentru a va tracta masina si pentru a va oferi un serviciu valoros de tractari. Una dintre principalele solicitari de asistenta din partea firmelor de dezapezire este inlocuirea bateriei masinii.

Contactarea companiilor de tractari auto

Contactarea unei firme de tractare este simpla: trebuie doar sa formati numarul de telefon al firmei (multi profesionisti in domeniul tractarii ofera si acest serviciu), sa furnizati datele si sa indicati locatia. Un insotitor va raspunde atat ziua, cat si noaptea, deoarece acest serviciu functioneaza 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Acest serviciu este util pentru toti automobilistii care se pot confrunta atat cu probleme minore, cat si cu accidente sau defectiuni ale motorului care sunt dificil de gestionat in mod independent. Este util de stiut ca serviciul de tractare este adesea oferit in cadrul politelor de asigurare de asistenta rutiera, asa ca va recomandam ca, inainte de a apela la serviciul de tractare, sa verificati daca asigurarea acopera acest tip de serviciu.