Informatii

Ce tip de hosting este potrivit pentru WordPress

Daca ai un site care foloseste platforma WordPress, trebuie sa ai in vedere tipul potrivit de hosting. Alegerea este influentata de mai multi factori, principalul fiind resursele pe care site-ul le foloseste.

Alegerea perfecta a unui pachet de hosting variaza de la un server dedicat, pana la un host shared. Deoarece WordPress este o platforma simpla si intuitiva, acesta va functiona perfect pe oricare dintre solutii, atat timp cat resursele alocate sunt suficiente.

Server dedicat

Un server dedicat presupune un server fizic care va fi folosit doar pentru site-ul tau/site-urile tale, fara a imparti resursele cu alte site-uri (host shared). Acesta se recomanda doar daca aveti un proiect cu un impact foarte mare, iar castigul lunar acopera cheltuiala dedicatului. Desigur, un server dedicat implica si cunostinte minime de administrare, deci trebuie sa aveti in vedere si acest aspect pentru ca s-ar putea sa aveti nevoie de cineva care se pricepe in administrare.

Server virtual privat – VPS

Este solutia perfecta dintre un host shared si un server dedicat. Un server VPS are ca avantaj partajarea exacta a resurselor serverului. Asta inseamna ca stiti exact ce ati cumparat, care sunt limitele si cate site-uri puteti tine.

De asemenea, costurile sunt mai reduse decat in cazul unui server dedicat, insa cu o mai mare influenta fata de shared hosting.

Shared hosting

Shared hosting inseamna sa imparti resursele serverului pe care te esti cu alti clienti. Acesta este conectat la Internet, iar de acolo site-ul tau raspunde la solicitari in momentul in care utilizatorul acceseaza site-ul. Desigur, majoritatea blogurilor aleg acest lucru deoarece este mult mai ieftin, iar consumul de resurse nu este atat de mare.

Indiferent de situatie, eu va recomand sa achizitionati de la btstelecom sau mxhost.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close