Informatii

Cel mai rapid internet din Romania! Cine are cea mai rapida retea?

Care este cel mai rapid internet din România?

Ca de fiecare dată, când vine vorba de a achiziționa ceva, utilizatorii vor ca alegerea lor să fie cea mai bună. Acest lucru este valabil și în cazul alegerii unui furnizor de internet.

Cel mai rapid internet depinde de mai mulți factori. În momentul actual, pe piața din România există trei mari furnizori de internet fix, și anume RCS-RDS, UPC și Telekom. Pe lângă cei trei mai sunt și Nextgen Communications și Digital Cable System (AKTA), însă aceștia sunt mai puțin cunoscuți.

Cel mai rapid internet fix

La capitolul internet fix, cei de la RCS-RDS se află pe primul loc. Aceștia furnizează internet cu o viteză de download de 132.6Mbps, iar viteza de upload ajunge la 125.51Mbps. Având cele mai mari viteze atât de download, cât și de upload, RCS-RDS și-a câștigat rapid popularitatea printre utilizatori.

Pe locul doi se află UPC. Acest furnizor oferă o viteză de download de 120.66Mbps, însă viteza de upload este destul de mică, numai 13.88Mbps. În ciuda vitezei mici de upload, cei de la UPC au o popularitate destul de mare în rândul utilizatorilor.

Locul trei este destinat companiei Digital Cable System (AKTA). Aceștia oferă internet ce ajunge la 93.11Mbps download și 80.56Mbps upload. Deși au viteze destul de mari, această companie nu beneficiază de o popularitate crescută, utilizatorii alegând destul de rar acest furnizor de internet.

Locul patru, și ultimul, este ocupat de Telekom. Aceștia oferă o viteză de download de 70.27Mbps și 58.25Mbps pentru upload. Deși vitezele lor sunt inferioare față de cei de la AKTA, Telekom dispune de o popularitate mult mai mare, fiind adesea ales de utilizatori ca furnizor de internet fix.
Cei de la Telekom nu oferă doar internet fix, ci și mobil. Ei se află pe locul trei în rândul distribuitorilor de internet mobil, după Orange și Vodafone. Vitezele internetului mobil oferit de această companie sunt de 21.72 Mbps și 10.81 Mbps.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close