Topuri

Cele mai bune monitoare de gaming

Cele mai bune monitoare de gaming

Când vine vorba de gaming trebuie să se țină cont de orice lucru care poate îmbunătăți performanța. Pentru ca experiența să fie una cât mai plăcută nu ajunge doar un PC puternic, este nevoie și de un monitor pe măsură care să ofere o imagine cât mai calitativă.

Ce fel de monitor este cel mai bun?

Monitoarele pot fi clasificate ca fiind cele mai bune în funcție de tehnologia folosită la fabricare. Există trei tipuri de tehnologie folosite în fabricarea monitoarelor, și anume LED, LCD și IPS.

Tehnologia LCD

Cu câțiva ani în urma aceasta era cea mai răspândită și folosită tehnologie în fabricarea monitoarelor. Monitoarele LCD sunt, în continuare, destul de folosite, însă pierd teren în fața celor IPS și LED. Fiind o tehnologie destul de veche, nu oferă o calitate la fel de înaltă ca și celelalte tehnologii.

Tehnologia LED

În prezent, tehnologia LED este cea mai utilizată. Aceasta oferă o calitate destul de ridicată a imaginii, iar prețul de achiziție pentru un monitor LED este destul de mic. Pe lângă acestea, monitoarele LED au și un cosum mic de electricitate.

Tehnologia IPS LED

Această tehnologie este cea mai performantă. Monitoarele IPS LED oferă imagini extrem de clare, iar culorile sunt cât se poate de naturale. De asemenea, această tehnologie oferă un consum mai scăzut de electricitate chiar decât monitoarele LED.

Top 5 cele mai bune monitoare de gaming

1. Dell LED 34 inch

Acesta este un monitor curbat, are diagonala de 34 inch și afișează o rezoluție 4K. Un astfel de monitor reprezintă o investiție serioasă, însă el va asigura utilizatorului o experiență vizuală inedită.

Cele mai bune monitoare de gaming


2. Gaming LED TN Samsung

Este deja destul de cunoscut faptul că cei de la Samsung folosesc tehnologia proprie pentru fabricarea ecranelor și, implicit, a monitoarelor. Astfel, aceștia aduc o calitate cât se poate de înaltă cu fiecare nou model lansat.

Gaming LED TN este, să spun așa, cel mai potrivit monitor pentru un pasionat al jocurilor. Prețul său este destul de scăzut, iar performanțele oferite în schimb sunt ridicate. Acest monitor poate fi folosit, de asemenea, și pentru console, dar și pe post de televizor.

Cele mai bune monitoare de gaming


3. Gaming LED IPS LG

Cei de la LG, la fel ca Samsung, lucrează din greu zilnic pentru a îmbunătăți performanța display-urilor și a monitoarelor.

Gaming LED IPS LG vine cu dimensiunea de 29 inch și un design curbat. Datorită curburii sale, acest monitor oferă o experiență complet diferită. Conform statisticilor, niciun utilizator nu s-a plâns de vreo problemă, cu toții find foarte mulțumiți. Aspectul său curbat nu este doar un plus, ci și un minus, deoarece unii oameni nu pot suporta acest efect al curburii.

Cele mai bune monitoare de gaming


4. Asus Gaming VP228HE

Cei de la Asus s-au extins destul de rapid pe piața de gaming. Produsele lor vin cu performanțe foarte crescute, iar prețurile sunt cât se poate de mici.

Monitorul VP228HE are dimensiunea de 21.5 inch, rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli) și este construit cu tehnologie LED. Acest monitor este perfect pentru pasionații amatori, care abia acum intră în lumea jocurilor. Prețul său se învârte în jurul sumei de 500 de lei.

Cele mai bune monitoare de gaming


5. Curved WLED Lenovo Y27f

Ultimul monitor din acest top vine de la cei de la Lenovo. Y27f beneficiază de cele mai noi tehnologii și face parte din categoria mid-range a monitoarelor de gaming.

Monitorul vine cu rezoluție Full HD, este Wide, are o rată de refresh de 144Hz, are port HDMI, Display Port și aduce tehnologia FreeSync celor de la AMD. Oricine va utiliza acest monitor va avea parte cele mai plăcute experiențe atât în diferite jocuri, cât și în timpul utilizării de zi cu zi. Cele mai bune monitoare de gaming

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close