Securitate

TOP cele mai nesigure parole folosite in 2017

Dupa o revizuire a aproximativ 5 milioane de parole folosite in anul 2017, site-ul SpashData a publicat o lista cu cele mai nesigure parole folosite in 2017, asadar si cele mai periculoase parole folosite.

Ca in fiecare an, utilizatorii folosesc parole care de cele mai multe ori sunt foarte populare, precum numele unui film, al unei celebritati sau clasica parola formata din cinci cifre, “12345”. O noua parola aparuta pe lista, comparativ cu lista din anul precedent este “starwars”.

Hackerii se folosesc de parolele usoare pe care utilizatorii le folosesc pentru a sparge conturile online, intuind ca sunt usor de memorat. Adesea, ei se ghideaza dupa denumiri din mediul sportiv dar si din cultura pop.

O alta metoda de “criptare” a parolei este utilizarea cifrei 0 in locul literei O sau @ in locul literei a, un turc care s-a dovedit a fi foarte simplu. S-a remarcat ca peste 10% din utilizatorii mediului online folosesc acest truc.

Daca folosesti una dintre parolele de mai jos, este recomandat sa o schimbi: ”12345”, ”password”, ”12345678”, ”qwerty”, ”iloveyou”, ”admin”, ”welcome”, ”login”, ”123abc”, ”passw0rd”, ”hello”, ”121212”, ”p@ssw0rd”.

ThePlusIT recomanda tuturor utilizatorilor din mediul online sa utilizeze parole strong si diferita pentru fiecare cont pentru o securitate sporita.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close