Tutoriale IT

Clonare Windows: cum sa muti Windows 10 de pe HDD pe SSD

Clonare Windows: cum să-ți muți Windows-ul de pe HDD pe un SSD

Clonarea Windows-ului presupune atât mutarea tuturor fișierelor și datelor pe un nou hard disk, cât și mutarea sistemului de operare. Dacă ți-ai cumpărat un nou HDD sau chiar un SSD și nu dorești să pierzi datele de pe cel vechi, clonarea Windows-ului este cea mai bună opțiune.

Windows-ul nu poate fi copiat pur și simplu ca și restul fișierelor. Pentru clonarea sa este nevoie de un soft special. Acesta se numește Easeus ToDo Backup Free și este un program complet gratuit pentru backup și clonare. Programul se va ocupa în totalitate de clonarea Windows-ului tău, iar tu nu vei fi nevoit să-ți bați capul aproape deloc.

În continuare am să-ți arăt cum să clonezi Windows 10 de pe un hard disk pe altul. Procesul nu este deloc complicat, însă solicită multă atenție.

  • Pentru început, trebuie să verifici dacă există mari diferențe între spațiul de stocare de pe hard disk-ul vechi și cel nou. Astfel, va trebui să-ți adaptezi mărimea fișierelor din Windows astfel încât să-ți încapă pe nou hard. De asemenea, trebuie să fii atent ca acesta să nu fie în totalitate plin, mai este nevoie să rămână ceva spațiu liber, recomandat 20-30% din spațiul total.
  • Odată ce ai verificat hard-urile și ai adaptat memoria, va trebui să intri în aplicație. Aici, în partea dreaptă sus vei avea butonul Clone. Va trebui să dați click pe el.
  • Acum va trebui să selectezi sursa de unde vor fi clonate datele sistemului tău de operare, adică hard disk-ul cel vechi. După ce ai selectat cu atenție, apasă pe butonul Next.
  • Deoarece ai ales sursa clonării, va trebui să alegi și destinația unde vor ajunge datele clonate. Astfel, va trebui să selectezi noul tău hard disk, iar apoi să apeși pe butonul Next.
  • Cum am spus și mai sus, trebuie să fii foarte atent. Din această cauză, urmează o verificare a datelor selectate de tine. Odată ce ești sigur că acestea sunt corecte trebuie să apeși pe butonul Proceed și să aștepți clonarea sistemului de operare.
  • După ce procesul de clonare a luat sfârșit tot ce mai ai de făcut este selectarea hard disk-ului de pe care va fi bootat sistemul de operare, adică noul hard, și formatarea hard disk-ului vechi.

Asta a fost cu clonarea Windows-ului. Dacă mai dorești și alte articole de acest fel, nu ezita să lași un comentariu sau o propunere, iar noi le vom posta în cel mai scurt timp cu putință.

Articole similare de la acelasi autor

One Comment

  1. Salut am si eu o intrebare, daca iau HDD de pe un pc mai vechi si ii fac clonare pe un SSD (pe M2) de pe un pc nou (cu o configuratie total diferita), mai functioneaza windows-ul sau e problema de drivere? sau functioneaza si actualizez driverele dupa?
    Sau o instalare pe curat este mai sigura si mai ok?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close