Noutati

Cloudflare lanseaza Serviciul DNS care va accelera internetul

Serviciul DNS 1.1.1.1 va mari viteza internetului

Cloudflare a lansat acum foarte putin timp propriul serviciu de DNS care promite sa accelereze conexiunea la internet. Serviciul foloseste 1.1.1.1 si este capabil sa accelereze viteza paginilor de incarcare dar sa-l faca si mai sigur. Cei de la Cloudflare doresc sa se concentreze pe aspectele de confidentialitate ale propriului serviciu DNS cu promisiunea de a sterge toate log-urile de interogari odata la 24 ore.

Serviciile DNS sunt furnizate de furnizorii de internet cu scopul rezolvarii unui nume de domeniu precum Google.com intr-o adresa IP reala pe care doar switch-urile si routerele le inteleg. Pentru asta, compania a colaborat APNIC si promit ca ne ofera nu doar un internet mai rapid, ci si mai sigur prin securizarea traficului de rezolvare a DNS-urilor. O veste buna este ca vor oferi suport atat pentru DNS-over-TLS cat si pentru DNS-over-HTTPS.

Cloudflare se afla la un timp de raspuns global de doar 14ms, asta inseamna foarte mult fata de Google care atinge 34ms sau OpenDNS care atinge 20.

Performanta este remarcabila si poti sa-ti actualizezi acest DNS din pagina de management al router-ului.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close