Conditii pentru realizarea unei repatrieri din Italia

Decesul unei persoane dragi noua, desi ceva ce este greu de accepat si de inteles, va avea loc o data si o data, fie ca este la o varsta inaintata sau la una la care nimeni nu s-ar astepta la asta, va aduce de la sine o mare incarcatura sentimentala, regrete si durere sufleteasca dar si o mare responsabilitate, in ceea ce priveste realizarea demersurilor necesare pentru inmormantare sau chiar si pentru repatriere, multi romani fiind in prezent in alte tari straine, pentru munca sau din alte motive. An de an, exista cazuri in care acestia isi gasesc sfarsitul in moduri naturale sau tragice si este asadar necesar un serviciu bun de repatriere a acestora in Romania in vederea inmormantarii.

In functie de motivele decesului, eliberarea trupului neinsufletit poate avea perioade diferite, fiind realizate analize si autopsii precum si documentele eferente acestora, ce trebuie mai apoi analizate de diverde institutii si organe de stat. Cea mai simpla cale de a trece mai repede peste toata birocratia necesara este contactarea unei agentii care se poate ocup cu servicii de repatriere decedati Italia. Aici intervenim noi, avand la indemana atat mijloacele cat si cunostintele necesare unei astfel de sarcini.  Realizam de multi ani astfel de procese si astfel, am reusit sa cunoastem in detaliu legile si normele impuse de autoritatile acestei tari in ceea ce priveste repatrierea unei persoane de origine romana.

De la o tara la alta, chiar si in cele din cadrul Uniunii Europene, exista diverse legi si reglementari in ceea ce priveste decesul unei persoane straine, dintr-o tara membra am uniunii dar si din tari care nu fac parte, alaturi de cele impuse la nivel international. De exemplu, pentru fiecare tara este nevoie de traducerea si legalizarea documentelor eliberate in tara in care a avut loc decesul, din Italiana in Romana in acest caz, acestea fiind necesare atat acolo cat si la noi in tara o data ce persoana decedata este adusa acasa. De asemenea, alte documente precum certificatul de deces, cel constatator al decesului, pasaportul mortuar si cel pentru transport funerar sunt si ele necesare in orice tara, atestand rezultatele medicului legist precum si posibilitatea realizarii transportului funerar international. Desi transportul se va realiza poate ca pe teritoriul mai multor tari asta nu inseamna ca este nevoie de pasaport pentru fiecare ci doar de unul singur, eliberat in tara in care a avut loc decesul.

Decesul unei persoane in strainatate implica cheltuieli mult mai mari decat in cazul decesului in tara natala. Asta pentru ca nici sicriul nu este la fel ca in tara noastra. Acesta trebuie inclus intr-unul mult mai scump, facut din materiale speciale, de regula din zinc, sicriu ce nu poate fi deschis de nimeni, in nicio imprejurare. Incalcarea unor reguli impuse de tratatele internationale dar si ale anumitor tari in domeniu poate atrage raspunderea penala a celor care nu le respecta si astfel, cheltuieli si mai mari.

Fie ca este vorba despre o moarte naturala sau un accident, trebuie realizate investigatii, durata acestora fiind mai mare acolo unde este vorba despre cauze necunoscute, deoarece trebuie realizate investigatii mai amanuntite, adunarea de probe si dovezi si astfel, si prin intermediul unei agentii de repatriere va dura ceva mai mult. Cu toate acestea, costuriel vor fi in mod garantat mai mici iar grija pentru persoana decedata, absoluta. Noi ne putem ocupa de absolut toate aspectele necesare, de indata ce dumneavoastra ne comunicati si ne funizati toate documentele necesare. Exista cativa pasi simpli, o schema daca am putea spune, pe baza careia orice contact va decurge, de la contactul cu consilierii funerari si pana la initiarea transportului funerar catre tara in care se afla persoana decedata sau in acest caz, de la punctul de lucru cel mai apropiat din Italia spre orasul in cauza si mai apoi intocmirea documentelor necesare, preluarea si pregatirea trupului neinsufletit, plasarea in sicriele speciale si transportul spre Romania.

Noi ne vom ocupa de obtinerea tuturor documentelor necesare, inclusiv a celor de repatriere, prin serviciul nostru de servicii funerare disponibil in Itala. Totul este facut cu promptitudine, tinandu-se seama de specificul situatiei in care se face repatrierea celui decedat. In Italia, sicriul in care se face repatrierea este compus din lemn si zinc (in ceea ce priveste sicriul interior care va fi apoi introdus in cel de lemn), aceasta conditie fiind esentiala pentru ca repatrierea sa se faca in conditii legale. De asemenea, se realizeaza si administrarea seringii de conservare si este necesara si prezenta unei valvole purificatoare. Acestea au rolul de a pastra corpul neinsufletit intr-o stare cat mai buna si de a impiedica putrefactia.

O varianta mult mai usoara este inmormantarea unei persoane in tara in care a decedat daca nu se doreste neaparat inmormantarea in tara natala dar si incinerare corpului si transportul cenusei ulterior in tara natala, unde poate fi ingropata. Si aceste optiuni sunt comunicate clientilor iar impreuna cu acestia sunt alese cele mai bune solutii, din orice punct de vedere.

Pentru ca decesul unei persoane apropiate vine mereu ca ceva neastepta si provoaca un impact emotional puternic, este foarte posibil ca noi sa nu mai fim in starea sa luam cele mai bune decizii si de aceea este indicat sa apelam la o firma cat mai buna, cu experienta si dotarile necesare realizarii oricarui proces de repatriere dar si de servicii funerare o data ce persoana decedata este adusa in tara.