Cum poți economisi bani atunci când închiriezi o mașină

Te pregătești deja de un binemeritat concediu, și ai decis ca anul acesta să procedezi altfel. În loc să îți rezervi câteva zile într-un anumit loc, unde să lenevești cam toată ziua, ai optat pentru varianta unui adevărat circuit turistic. Și, în plus, ideea de a folosi în acest sens o mașină închiriată este una care se pliază perfect cu planul tău. Cu toate acestea, unii dintre prietenii tăi sunt de părere că dacă vei proceda așa, costurile cu închirierea unui autoturism vor fi destul de ridicate. Total greșit, pentru că dacă procedezi inteligent, de fapt chiar vei avea parte de reducerea cheltuielilor. Dacă ți-am stârnit interesul, atunci citește rândurile următoare și vei afla multe informații interesante în acest sens.

Fă rezervarea din timp

Dacă perioada ta de concediu este chiar în plin sezon turistic, este și normal ca să ai parte de costuri destul de mari cu închirierea și, de asemenea, riști să nu găsești nicio o mașină pe placul tău și al familiei. Cel mai simplu este să faci rezervarea din timp, pentru că toate acele neajunsuri de mai sus sunt evitate. Nu veți fi nevoiți să vă înghesuiți cu toții într-o mașină prea mică, și astfel să aveți parte de un concediu ratat din start. Fii prevăzător și vei vedea cât de mult se simte asta și la buzunarul tău.

Predă mașina la timp

Orice companie de închirieri auto le închiriază pe acestea în blocuri de 24 de ore. Ar fi de preferat să te încadrezi în intervalul de timp prevăzut pentru predarea autoturismului, deoarece în acest fel eviți perceperea unor comisioane pentru întârziere. Valoarea acestora este diferită, dar de ce să mai scoți niște bani din buzunar pentru că ai întârziat? Nu este mult mai simplu, dar și mai ieftin, să fii punctual? Chiar și o singură oră peste cea prevăzută în contract înseamnă că vei plăti o zi întreagă, așa că da, nu sunt costuri pe care ai putea să le cataloghezi drept… neglijabile.

Alege mașina care să se potrivească perfect

Flota auto a unei companii de închiriei auto profesioniste este una destul de generoasă, și cuprinde autoturisme care să satisfacă și cele mai exigente gusturi. Totuși, fiind vorba despre un concediu petrecut cu familia, de data aceasta funcționalul trebuie să primeze în fața aspectului mașinii. Asta nu înseamnă că vei închiria o mașină care pare că a trecut prin multe evenimente, ci doar una care să corespundă cel mai bine cerințelor voastre. Este posibil ca un BMW 525 X drive, o mașină foarte bună de altfel, să fie mai potrivită decât o decapotabilă care atrage toate privirile. Prin urmare, înainte de a închiria mașina pentru concediu, gândește practic, vezi care este spațiul necesar, care sunt traseele pe care veți merge și află informații despre starea drumurilor de pe acolo, și nu uita nici de consumul de combustibil. Vei economisi bani frumoși dacă te gândești la toate acestea din timp și alegi doar ce se potrivește perfect.

Folosește propriile scaune pentru copii, dar și GPS-ul

Cel mic va veni și el cu voi în concediu? Atunci o modalitate bună de a mai economisi niște bani este să folosești propriul scaun auto în mașina de închiriat. Da, poți închiria unul, dar costă bani, și nici nu ai certitudinea că este la fel de performant precum cel achiziționat de tine. La fel poți proceda și cu GPS-ul, și din nou, vei mai reduce din cheltuieli, bani pe care îi poți folosi pentru o experiență de neuitat la un parc de aventură de pe traseu, de exemplu.

Cea mai bună asigurare

Pare oarecum ciudat să vorbim despre asigurarea suplimentară a mașinii de închiriat când noi am tot amintit despre reducerea cheltuielilor, nu? Cu toate acestea, este bine să fii prevăzător și să iei în calcul și acele situații neprevăzute care pot apărea. Pentru a fi pus la adăpost, o asigurare suplimentară, plătită înainte, te poate scuti de multe neplăceri, în cazul în care acestea apar. Știi cum se spune, ”niciodată să nu zici niciodată”… Plătește înainte, online, și vei avea parte și de unele reduceri sau poate oferte speciale. Cert este că doar asigurararea de bază nu este, uneori, suficientă!

Politica firmei referitoare la combustibil

În acest caz, trebuie să verifici care este politica companiei de închiriei auto. Fiecare are propria politică, așa că nu poți generaliza până cu cunoști exact situația. De regulă, se merge pe ”plin cu plin”, o variantă care este mult mai ieftină pentru tine. Vei prelua autoturismul dorit cu rezervorul plin, iar la returnare acesta trebuie să fie tot plin. Asta înseamnă că vei achita doar combustibilul consumat, ceea ce chiar reprezintă o variantă mai ieftină pentru tine.

De asemenea, mai există politica ”plin – gol”, adică nu mai este nevoie să te prezinți cu rezervorul plin la firma de închiriei auto. La prima vedere, pare mai ieftin așa? De fapt, nu este, cel puțin în unele cazuri. Costurile mai mari rezultă din faptul că ți se pot percepe unele taxe de servicii, în afară de costul cu combustibilul. De asemenea, poți risca o pană de combustibil sau, mult mai probabil, vei preda mașina cu destul combustibil în rezervor. Unul care a fost plătit de tine și pe care nu mai ai cum să îl recuperezi. Cum ar veni, bani pierduți!

Oricum ai proceda pentru a economisi bani cu închirierea mașinii pentru vacanța ta, nu uita să profiți din plin de aceste zile, să te relaxezi și să te bucuri de toată această frumoasă experiență!