InformatiiMobile

Cum sa cumperi un laptop – toate aspectele la care trebuie sa fii atent

Cum sa cumperi un laptop – la ce trebuie să fii atent când achiziționezi un laptop

De cele mai multe ori, ceva ieftin nu poate fi neapărat și bun. Același lucru se aplică și în cazul laptop-urilor. În momentul achiziționării unui laptop, posibilul cumpărător trebuie să analizeze cu mare atenție specificațiile acestuia.

De câțiva ani, au apărut din ce în ce mai multe laptop-uri de 1000 de lei. La prima vedere, acestea pot părea o investiție bună, însă nu este deloc așa. Multe persoane cad foarte ușor în această capcană, fiind orbiți de prețul mic și de gândul că ”nu am nevoie de mai mult”.

Acest concept este total greșit, ducând de cele mai multe ori la bătăi de cap și momente neplăcute. Un Intel Celeron de ultimă generație, 4GB RAM și Windows 10 pot părea cea mai bună combinație, fiind prezentate ca niște componete ideale. Un astfel de laptop poate fi ideal doar în cazul în care dorești să intrii pe YouTube și atât. Nu este deloc potrivit pentru multitasking sau deschiderea mai multor tab-uri în browser.

La ce trebuie să fii atent când cumperi un laptop?

Cel mai important aspect la care trebuie să fim atenți în momentul achiziționării unui laptop sunt componentele. Dacă aveți minime cunoștințe, nu ar trebui să vă ia ochii capacitatea de stocare sau memoria RAM, acestea putând mai târziu să fie schimbate.

Un alt factor important în momentul alegerii unui laptop este sistemul de operare cu care vine. În cazul unui laptop cu specificații slabe, Windows 10 nu este cea mai bună alegere ca și sistem de operare. Un sistem de operare mai pretențios va scădea mult performanța device-ului.

Ce faci dacă bugetul este redus?

Bugetul redus nu trebuie să fie neapărat o problemă. Dacă dorești performanțe la prețuri mici, atunci nu opta în niciun caz pentru un laptop. Un desktop este cu mult superior din punct de vedere al performanței, putând chiar să coste și mai puțin.

Dacă ai neapărată nevoie de laptop, atunci informează-te foarte bine înainte de a-l achiziționa.

Pentru orice fel de sfaturi sau sugestii, nu ezitați să lăsați un comentariu.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close