Informatii

Cum să faci de două ori mai multe vizualizări prin Clickbait

În ultima perioadă am văzut foarte mulţi Youtuberi care fac Clickbait şi oamenii nu au înţeles prea bine termenul de Clickbait şi de ce îl folosesc, aşa că astăzi vreau să vă explic şi să vă arăt cum să-l folosiţi corect şi să vă dublaţi numărul de accesări.

În primul rând trebuie să clarificăm faptul că Clickbait-ul este o “momeală” pentru oameni da a accesa un anumit conţinut. O să vă dau exemplu articolul acesta, dacă puneam titlul ” Despre Clickbait şi cum să-l folosiţi corect ” nu avea atâtea accesări câte are cu acest titlu. Lumea vrea să afle cum să facă vizualizări, nu să afle ce este acela Clickbait.

Important este să pui cel mai bun titlu şi cel mai captivant, dar nu să întreci măsura şi să pui ceva ce nu este adevărat. Nimeni nu vrea să fie păcălit şi nimic nu este mai important pentru un blog, canal de Youtube, site, forum, etc. decât respectul faţă de vizitatori. Dacă persoana respectivă vrea să-şi pună în joc respectul cititorilor/abonaţilor pentru nişte vizualizări în plus, este o mare greşeală şi pe termen lung o să aibă de suferit.

Clickbait

Clickbait-ul este o ramură a succesului, nu puteţi să acuzaţi pe cineva că face clickbait, dar îl puteţi acuza că titlul nu are pic de relevanţă cu conţinutul.

Acum vreau să vă arăt şi vouă cum să-l folosiţi corect şi cum să vă dublaţi accesările. Voi trebuie să vă gândiţi la nevoile oamenilor. Să zicem că aveţi un blog legat de gătit şi aţi scris un articol despre mâncăruri nesănătoase. Titlul pe care vreţi să-l puneţi este ” Cele mai nesănătoase mâncăruri “, însă oamenii nu vor să afle care sunt cele mai nesănătoase mâncăruri, ci vor să afle ce mănâncă ei nesănătos. Titlul ideal ar fi ” Cele mai nesănătoase mâncăruri pe care le mănânci în fiecare zi şi îţi pun viaţa în pericol “. Fiecare cuvânt este important în titlu.

Acum că ştiţi ce este acela Clickbait, de ce îl folosesc oamenii şi cum să-l folosiţi şi voi corect trebuie să încetaţi să mai faceţi hate când vedeţi această metodă. Un lucru nu am înţeles, dacă un anumit vlogger face Clickbait şi tu personal nu suporţi această metodă, de ce continui să-l mai urmăreşti ?

Şi eu la rândul meu mi-am pierdut respectul faţă de multe bloguri şi canale de YouTube din cauza asta, au întrecut măsura cu Clickbait-ul. Dar nu am început să-i jignesc, le-am spus să o lase mai uşor, nu au luat în considerare sfatul meu şi nu i-am mai urmărit. Fiecare persoană are dreptul să facă ce vrea cu blogul lui.

Vă invit să vă lăsaţi în rubrica de comentarii opinia voastră despre Clickbait, chiar sunt curios ce părere aveţi despre această metodă şi cum credeţi că trebuie folosită corect.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close