ComponenteTutoriale IT

Invata cum sa repari un card micro-SD stricat! Ce pasi trebuie sa urmezi?

Învață cum sa repari un card micro-SD care s-a defectat

Odată cu apariția lor, cardurile micro-SD au fost un mare succes, fiind apreciate de către utilizatori. Cu ajutorul unui astfel de card, oricine își poate mări capacitatea de stocare a device-ului său sau poate stoca date pentru a le muta mai târziu pe un alt dispozitiv.

Cardurile micro-SD nu au doar părți bune, ci și părți rele. Cea mai enervată problemă întâlnită la acestea sunt crash-urile. În anumite situații, un micro-SD se poate bloca, astfel datele stocate pe el sunt pierdute.

Cum sa repari un card micro-SD:

  • În anumite situații, vina nu este a cardului, ci a device-ului pentru care este destinat. Există șansa ca un card să nu fie compatibil cu device-ul vostru, iar astfel acesta să nu-l poată citi. Pentru această problemă nu prea există o rezolvare, fiind nevoie să folosiți un alt card.
  • Păstrați cardurile curate. Starea externă a cardului micro-SD este și ea importantă pentru a funcționa în parametrii optimi. Dacă acesta este plin de praf, atunci există riscul să nu poată face contact cum trebuie. Din această cauză, se recomandă să păstrați cardul curat. Curățarea se poate realiza cu o cârpă uscată și curată.
  • Diagnosticați cardul cu ajutorul sotf-urilor speciale. Există programe create special pentru a detecta probleme unui micro-SD. Prin intermediul acestora, puteți nu doar să descoperiți problemele, ci să le și reparați.
  • Ultima și clasica soluție pentru a rezolva problemele cardului este formatarea. În urma acesteia, vor fi elimitate toate fișierele aflate pe card, dar și virușii. Astfel, cardul micro-SD va funcționa din nou așa cum trebuie.

Acestea au fost sfaturile noastre pentru a vă repara un card micro-SD. Dacă aveți și alte sugestii, nu ezitați să le împărtășiți cu ceilalți prin intermediul unui comentariu.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close