Tutoriale IT

Cum să vinzi un produs de 10 ori mai rapid pe site-urile de anunturi!

Dacă eşti o persoană care are multe obiecte pe care nu le mai foloseşte şi vrea să câştige nişte bani înseamnă că acest articol este pentru tine. Fiind unul dintre aceste persoane, care iubeşte să vândă, îmi petrec ceva timp pe site-uri precum OLX şi am văzut o mulţime de anunţuri proaste, care nu prezintă încredere, fără poze, etc. .

În acest articol vreau să vă arăt ce trebuie să faceţi pentru a vinde un produs pe OLX de 10 ori mai rapid.

1. Faceţi poze bune. Nu postați un anunț fără poze sau cu poze necalitative. Clientul vrea să vadă produsul, și cu cât îl vede mai bine cu atât cresc șansele să-l cumpere.

2. Puneți o descriere scrisă corect gramatical, concisă, cu detaliile de bază și cu un mesaj de genul ”Pentru mai multe detalii vă aștept la numărul: 07…” . Descrierile foarte complexe prezintă profesionalism, dar pe parcurs posibilul client poate să vadă o specificație care să nu-i convină și să cumpere de la altcineva sau să plictisească persoana și să nu mai vrea să cumpere de la voi. Cel mai bine este să puneți detaliile de bază și dacă vor să afle mai multe să vă sune.

3. Încercați să vorbiți cât de bine puteți la telefon, să aveți o voce hotărâtoare care să prezinte încredere. Nu vorbiți prea tare sau prea încet și nu vorbiti repede. Reglați-vă vocea înainte. Dacă primiți un apel telefonic de la un posibil client este momentul să-l convingeți să cumpere produsul. Dații toate detaliile de care are nevoie, lasați-l pe el să vorbească mai mult și voi să ascultați. Și cel mai important, evitați să primiți răspunsul ”Mă mai gândesc” . Dacă primiți acest răspuns încercați să-i spuneți de ce produsul vostru este cel mai bun și daca chiar se ajunge la limita extremă, oferiții o reducere dacă cumpără produsul în zilele următoare. Acest răspuns îl primiți doar dacă nu ați reușit să convingeți clientul și el nu știe cum să vă spună că nu-l mai vrea.

4. Cutia la produs. Un mic sfat, păstrați cutiile de la produse, o să aveți nevoie de ele când le vindeți. Un produs care are cutia originală și toate accesoriile cu care a venit poate să fie vândut și cu 25% mai scump decât unul care nu le mai are.

5. Gândiți-vă la un răspuns foarte bun la întrebarea ”De ce îl vindeți ?” . Dacă îi oferiți un răspuns bun clientul nu o să mai aibă frica că produsul este stricat sau că este prost și din acest motiv vreți să-l vindeți. Dar nici să săriți calul și să-l păcăliți.

6. Dacă sunteți o persoană care vinde des pe OLX ar fi foarte bine dacă v-ați crea o reputație bună. Lumea să știe că sunteți o persoană de încredere.

7. Oferiți un preț adevărat produsului și-l puneți cu 9 la final. De exemplu 149, 249, 199, 279, etc. . Acest 9 de la final dă impresia clientului că produsul este mai ieftin, chiar dacă nu este. Un produs cu prețul de 1.99 lei va fi vândut mult mai bine față de unul exact la fel dar cu prețul 2 lei. Aceasta este o tehnică de marketing folosită de toate magazinele mari.

8. Făceți-vă anunțul auzit, distribuiți-l peste tot pe internet și spuneți prietenilor vostri că vreți să vindeți acel produs și dacă știe pe cineva interesat.

9. Vindeți produsul la momentul potrivit. Dacă de exemplu vine Crăciunul și aveți un telefon de vânzare ar fi timpul să-l puneți pe OLX, lumea caută să cumpere produse de genul în aceste perioade și puteți să puneți un preț puțin mai mare. Dar de exemplu este vară și aveți de vânzare o geacă de ski, ar fi ok să așteptați până la începutul iernii și să-l vindeți la un preț mare. Dar dacă nu puteți aștepta atât trebuie să-l puneți la jumătate de preț, dacă vreți să aveți o șansă să-l vindeți în sezonul nepotrivit.

10. Oferiții clientului o dovadă că produsul funcționează corect, dacă este un produs usor de testat vă puteți întâlni cu respectivul client și să se convingă chiar el că este perfect funcțional. Cea mai mare frică a unei persoane când cumpără ceva la mâna a doua este să nu fie care cumva stricat.

11. Oferiții și o garanție de câteva zile. Dacă nu-i place produsul să vi-l poată returna. Fiți corecți cu toți.

12. Dacă aveți un produs ceva mai bun puteți să investiți și câțiva lei în promovare. O să vedeți că se merită investiția.

13. Oferiți opțiunea de livrare în toată țara prin Poșta Română sau prin curierul de la OLX. Dacă produsul este ceva mai scump vă puteți oferii să plătiți voi transportul.

Și cam acestea sunt sfaturile mele, vă garantez că dacă țineți cont de ele și o să le puneți în practică clienții vor apărea imediat.

Dacă aveți întrebări vă aștept în rubrica de comentarii. Baftă la vândut !

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close