InformatiiTutoriale IT

Cum se activează roaming-ul și datele mobile

Învață acum cum poți activa roaming-ul și datele mobile atât din România, cât și din străinătate!

Roaming-ul este un serviciu care-ți permite să-ți folosești telefonul mobil și din afară țării. Chiar dacă abonamentul tău a fost încheiat în România, prin intermediul acestui serviciu vei putea să suni, să trimiți sms-uri și să folosești datele mobile chiar dacă nu mai ești în țară. Deoarece abonamentul nu este din țara în care te afli, vor fi folosite rețelele țării respective, astfel vei plăti în plus față de costurile normale ale abonamentului.

Cum activezi roaming-ul, dacă te afli în România?

Pentru a activa roaming-ul de pe teritoriul României ai trei posibilități:

  1. Suni la relații cu clienții
  2. Îl activezi prin sms
  3. Îl activezi prin intermediul contului online sau al aplicației speciale a furnizorului

Cum activezi roaming-ul, dacă nu te afli în România?

Dacă nu ești pe teritoriul României, este puțin mai complicat să-ți activezi roaming-ul.

  1. Nu poți suna la relații cu clienții de pe telefonul personal, deoarece nu ai roaming-ul activat. Astfel, va trebui să împrumuți telefonul altcuiva, iar costurile vor fi foarte mari.
  2. Nu poți trimite sms, roaming-ul nefiind activat.
  3. Activarea prin intermediul contului online sau al aplicației rămâne cea mai simplă și puțin costisitoare opțiune. Tot ce trebuie să faci este să găsești o rețea wireless, te conectezi la ea și-ți activezi roaming-ul.

Atenție, dacă ai activat roaming-ul, nu înseamnă că ai activat și datele mobile. Acestea se activează din setările telefonului: intrii la setările de rețea, iar aici bifezi căsuța Roaming de date.

Taxele pentru roaming diferă în funcție de regiunea în care te afli. Dacă ești în SEE (Spațiul Economic European), taxele sunt altele față de atunci când te afli în afara SEE.

Taxarea în SEE

  • Când vine vorba despre apelurile și sms-urile date în România vor fi folosite cele incluse în abonament.
  • În cazul datelor mobile este puțin diferit, deoarece doar o anumită cantitate de date vor putea fi folosite și în roaming.
  • Apelurile locale, adică pe teritoriul țării în care te afli, sunt considerate apeluri internaționale și vor fi taxate suplimentar.

Taxarea în afara SEE

Deoarece te afli în afara Spațiului Economic European, vei fi nevoit să plătești pentru orice. Vei fi taxat pentru apelurile date și primite, sms-urile date și primite, dar și datele mobile utilizate.

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close