De cate tipuri sunt aspiratoarele pentru unghii?

Atunci cand vrei sa iti cumperi un aspirator pentur unghii, tine cont de faptul ca acestea sunt de mai multe tipuri. Iata care sunt cele mai comune dintre ele, pe care le poti gasi si la Hotnails.

Aspiratoare care se pun pe masa de lucru

Arata ca un suport de mana. Dimensiunile sunt mici si greutatea redusa (pana la 1,5 kg). Deseurile sunt atrase de un ventilator prin bare de protectie. Specialistul isi poate desfasura munca direct pe dispozitiv – toate deseurile/praful vor fi aspirate de paletele ventilatorului in hota. Este conectat la retea cu un cablu de alimentare obisnuit.

Aspirator incorporat

In masa este montata o plasa cu ventilator, hota este conectata pe partea de  jos. Dispozitive puternice, sigure, fiabile si durabile. Proiectat pentru a functiona fara intrerupere timp de cateva ore. Potrivit pentru specialistii cu o masa de lucru stationara. La corectarea unghiilor, tehnicianul plaseaza mainile clientului direct deasupra plasei. Praful este imediat atras in gaura. In plus, aspiratorul ii protejeaza pe manichiuristi de praful care se ridica. Priza de curent ar trebui sa fie aproape de aspirator. Acest tip de aspirator nu este potrivit pentru pedichiura. Un aspirator unghii incorporabil se va dovedi cea mai utila solutie pentru cei care au multi clienti la unghii.

Aspirator de podea

Aparatul este amplasat pe podea, deoarece are dimensiuni mari. Consta din ventilator, colector de praf si motor electric. O caracteristica distinctiva este puterea – curata rapid spatiul de particulele de unghii si lac. Merita sa alegi astfel de aspiratoare avand in vedere ca sunt potrivite pentru orice tip de unghii. In mod normal au filtre de carbon pentru purificarea aerului. Minusul lor – dimensiune mare, consum mare de energie.

Aspiratoare cilindrice pentru podea

Exista o gaura pentru fiecare deget. Unghiile tratate sunt asezate in 5 gauri – se creeaza o pozitie confortabila pentru maini. Acestea sunt cele mai scumpe, dar si cele care ocupa cel mai mult spatiu, prin urmare nu sunt cumparate decat de cei care lucreaza la salon sau au foarte mult spatiu. Pentru cei care au nevoie de aspirator pentru propria manichiura sunt recomandate cele incorporabile sau cele de masa.

Mini-aspiratorul poate fi combinat cu alte echipamente. De exemplu, cu un dispozitiv pentru modelarea unghiilor si un dispozitiv de pedichiura. Un factor semnificativ atunci cand alegi un dispozitiv poate fi prezenta unui filtru. Acest lucru este important atunci cand exista un numar mare de clienti. Cu filtru pot fi echipate atat aspiratorul de pe podea, cat si aspiratorul de masa.

Cum sa alegi un aspirator pentru manichiura

Atunci cand alegeti un aspirator, uitati-va la urmatoarele caracteristici:

  • Primul lucru la care ar trebui sa acordati atentie este puterea aspiratorului. Va rugam sa retineti ca nu are nimic de-a face cu puterea de aspirare a prafului. Puterea se refera la consumul de energie.

 

  • Lucruri de baza: lungimea cablului de alimentare, sisteme suplimentare de purificare a aerului.
  • Disponibilitate de filtre speciale pentru purificarea aerului. Pot fi disponibile atat la aspiratoarele de masa cat si la cele portabile sau incorporabile. Sunt mai scumpe decat modelele fara filtre si necesita inlocuire la fiecare 2-3 luni.
  • Tipul de filtre – cum sunt instalate, disponibilitatea sacilor de praf.
  • Urmatorul factor de selectie este numarul de rotatii ale ventilatorului. Optimul ar fi 2600-2800 pe minut. Masinile cu 3000 rpm vor fi prea zgomotoase si pot sa va incomodeze cand lucrati. Dispozitivul ar trebui sa scoata microparticulele de la o distanta de 15-20 de centimetri.
  • Debitul dispozitivului spune cat de mult poate conduce aspiratorul pe ora. Masurat in metri cubi pe ora. Un indicator de 200 m3/ora va fi eficient.
  • Alegeti aparatele cu grila/bare mici – pentru ca sculele scapate accidental sa nu deterioreze paletele ventilatorului.
  • Functii suplimentare: temporizator, iluminare de fundal, pornire automata. Ele vor crea confort la locul de munca.
  • Marca si pretul. Luati in considerare dispozitivele de la marci cunoscute la preturi medii. Sunt testate in timp si au o perioada de garantie.