De ce doar unele masini electrice au viteza limitata?

Unele masini electrice nu au limitatoare de viteza instalate. Decizia de a plasa limitatoare de viteza in vehicule este o alegere specifica producatorului, care depinde de numerosi factori. Un motiv pentru care doar unele vehicule au limitatoare de viteza este optiunile de incarcare si anvelope. Un producator nu poate limita viteza unei masini electrice daca are anvelope speciale pentru a suporta viteze mai mari.

Tehnologia este un alt motiv

Vehiculele cu sisteme de racire mai bune nu au limite de viteza pentru ca riscul de supraincalzire este mai mic. In plus, unor producatori le place sa lase consumatorilor controlul pentru a opera vehiculul dupa cum doresc. In cazul in care mergi cu viteza mare, vei avea nevoie sa cumperi si un incarcator bun pentru masina ta. Noi iti recomandam sa vizitezi echarged.ro pentru a gasi incarcatorul potrivit pentru masina ta astfel incat sa o poti incarca rapid pentru ca cu cat mergi mai repede cu atat vei descarca mai repede bateria si este ideal sa pleci cu ea incarcata bine de acasa si sa nu ai probleme pe drum.

Cu toate acestea, multe jurisdictii solicita acum limitatoare de viteza pentru toate vehiculele. Regatul Unit a implementat deja o lege care impune ca vehiculele nou lansate sa aiba instalate limitatoare de viteza. Alte tari pot decide sa urmeze exemplul.

De ce masinile electrice au limita de viteza mai mica decat masinile pe benzina?

Cel mai mare motiv pentru care masinile electrice au viteze mai mici decat masinile pe benzina este configuratia transmisiei. Aceste vehicule nu au transmisii traditionale, ceea ce le limiteaza sa atinga viteze maxime, oferindu-le si un avantaj: acces imediat la cuplu complet. Astfel, multe masini electrice pot ajunge la 0-60 intr-un sfert din timpul necesar unui vehicul pe gaz pentru a face acelasi lucru.

Cu toate acestea, masinile electrice nu sunt capabile sa atinga viteze foarte mari si sa mentina impulsul din cauza lipsei treptelor de viteza. Incep sa se stinga, facandu-i sa performeze la o capacitate mai mica decat concurentii lor alimentati cu gaz. Tesla lucreaza in prezent la dezvoltarea sistemelor speciale de transmisie pentru vehiculele sale electrice. Transmisia avansata ar putea imbunatati autonomia de rulare, pe langa cresterea vitezei maxime.

Ce determina cat de repede poate merge o masina electrica?

Mai multi factori joaca un rol in determinarea cat de repede poate merge o masina electrica. Primul factor determinant este tensiunea bateriei. Cu cat tensiunea este mai mare, cu atat masina poate merge mai repede. Cu toate acestea, vehiculele electrice consuma si mai multa energie la viteze mai mari si, astfel, autonomia scade. Raportul de viteza joaca, de asemenea, un rol in viteza maxima a unei masini electrice.

Un alt factor care afecteaza viteza unei masini electrice este greutatea si numarul de piese in miscare. Masinile electrice au de transportat mult mai multa greutate decat vehiculele pe gaz. Pachetele lor de baterii si metalele suplimentare ale cadrului le pot adauga mii de kilograme in plus, facandu-le sa se miste mai incet.