De ce ustensile ai nevoie pentru cocktailuri?

Atunci cand va amenajati barul, este important sa calculati dimensiunea si dispunerea echipamentului vostru. Pentru a fi un barman bun, nu trebuie sa aveti toate echipamentele. Cu ustensilele de baza si cateva ingrediente de calitate, oricine isi poate face propriile cocktailuri. Dupa aceea, practica face perfectiunea!

Atunci cand va alegeti echipamentul, ganditi-va la ceea ce vor avea nevoie clientii. Iata cateva dintre produsele de care veti avea nevoie atunci cand va deschideti barul, daca doriti sa aveti totul pentru bar.

Pahare de cocktail

Evident, fara un pahar, nu exista cocktail. Cand sunteti incepator, nu este nevoie sa cumparati o gama intreaga de pahare de cocktail. Paharul este cel mai versatil. Dupa aceea, depinde de tine sa vezi ce cocktailuri faci cel mai des pentru a decide de ce pahare ai nevoie cel mai mult.

Shaker

Shaker-ul este ustensila de baza a barmanului. Se foloseste pentru a amesteca toate ingredientele si pentru a servi cocktailuri.

Lingura de amestecare

Aceasta lingura are un maner lung, astfel incat sa poata ajunge pe fundul paharului si sa amestece bine toate ingredientele.

Strecuratoare de cocktail

Aceasta mica ustensila practica previne caderea cuburilor de gheata sau a bucatilor de fructe in pahar.

Distribuitorul de alcool

Da, ai putea masura alcoolul cu ochiul liber, ca un barman adevarat, dar inainte de a deveni un profesionist, ai nevoie de un aparat de masurare! Acesta va permite sa adaugati cantitatea potrivita de alcool in cocktailurile facute.

Presa de citrice

Indispensabil pentru a stoarce sucul din fructe in cel mai scurt timp!

Palnie

Acest mic dop are un gura de scurgere care permite alcoolului sa curga incet in pahar.

Concasor de gheata

Acest echipament este foarte practic, dar nu este cu adevarat necesar. Atunci cand preparati mojito, de exemplu, puteti zdrobi cu usurinta gheata manual.

Paiele, umbrelele, betisoarele pentru cocktailuri

Decorul de pe un cocktail este cireasa de pe tort. Este ceea ce ne face sa ne dorim sa il gustam! Un barman bun trebuie sa aiba intotdeauna ceva care sa-i imbunatateasca bautura.

Zdrobitor sau pisalog pentru cocktailuri

Acest instrument este folosit pentru a zdrobi pulpa fructelor sau a ierburilor care urmeaza sa fie folosite in procesul de preparare a cocktailurilor. In functie de ingredientele care urmeaza sa fie zdrobite, pistilul si mortarul trebuie sa fie confectionate dintr-un material care sa nu preia din aroma ingredientelor. In cazul mortarelor folosite pentru zdrobirea fructelor, ar trebui sa alegeti otel inoxidabil sau plastic. Cele folosite pentru pisarea ierburilor trebuie sa fie din lemn neted.

Palniile mici pentru sticle

Gurile de metal sunt ustensile de cocktail care se potrivesc in gatul sticlelor. Acestea au o gura de scurgere scurta si subtire care faciliteaza turnarea lichiorurilor. Ca un sfat, este mai bine sa folositi palniile pentru sticle numai pentru bauturile care sunt folosite frecvent si sa lasati capacul original pe bauturile care nu sunt folosite des. Acest lucru previne evaporarea.

Barmanii experimentati folosesc aceasta palnie masura, prin numarare mentala, cantitatea de lichior de care au nevoie. Datorita acestui procedeu, ei pot pregati cocktailuri mult mai rapid, fara a folosi o lingura de masura.