Informatii

Despre BSoD şi cum poţi să rezolvi problema!

În primul rând trebuie să stabilim ce este şi ce semnifică BSoD-ul sau “ecranul albastru”.

BSoD (Blue Screen of Death) este o eroare care apare atunci când sunt probleme grave la nivelul calculatorului şi sistemul de operare ia ultimele măsuri de siguranţă.

Eroarea se prezintă printr-un ecran albastru cu un scris alb.

BSOD

Cauzele erorii BSOD:

 1. Probleme Hardware ( în special memoria RAM şi Hard Disk-ul ) Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi dacă primiţi BSoD este să verificaţi aceste componente, ba le schimbaţi cu altele ba le verificaţi cu diverse programe.
  Memoria RAM o puteţi scana cu programul Memtest86+ şi Hard Disk-ul cu Hard Disk Sentinel.
 2. Probleme cu driverele. De obicei driverele nu sunt instalate într-un mod corect sau nu primesc actualizările la zi şi duc la diverse probleme, cum ar fi BSoD.
 3. Viruşi. Dacă nu aveţi un antivirus bun calculatorul dvs. este expus viruşilor şi dacă nu ştiţi cum şi pe ce site-uri să umblaţi pe internet puteţi să vi se infecteze grav calculatorul.
  Din cauza viruşilor apar BSoD-uri, trebuie să fiţi foarte atenţi la acest detaliu.
 4. Soft-uri eronate. Încă o problemă destul de des întâlnită este lista de programe pe care o aveţi în calculator. Mulţi oameni instalează programe eronate din greşeală, un exemplu ar fi căsuţa bifată din timpul unui setup care duce la instalarea mai multor programe, în cazul în care nu este debifată de către utilizator.
  Am mai văzut cazuri la setup-urile programelor piratate, instalându-se pe lângă programul respectiv o mulţime de chinezării, care duc la un calculator virusat şi foarte lent.
  Vă recomand să nu instalaţi programe “magice” ca acestea, şi să fiţi atenţi la setup-uri, nu să daţi doar next-next.

Concluzie:

Pe scurt, ingrijiţi-vă sistemul de operare, faceţi constant teste componentelor să vedeţi în ce stare se mai află, instalaţi-vă si actualizaţi-vă cele mai noi drivere şi problemele de acest tip nu vor apărea.

Dacă nu aţi putut rezolva problema vă aştept în rubrica de comentarii, o să vă ajut în cel mai scurt timp posibil.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close