Durerile pricinuite de reumatism pot fi atenuate

 

Uneori picioarele par de plumb si parca nu mai asculta. Tocmai cand omul are mai multa treaba de facut, cand are de coborat si de urcat scari si de mers mult, abia se poate misca patru-cinci pasi. Dar durerea de picioare se complica adesea cu durere de maini si de spate sau de mijloc. Si ea este prezenta si chinuieste corpul tot timpul si cand omul sta in pat. Junghiuri, arsuri, dureri mai mici sau aproape insuportabile produc insomnii, iar acestea stari de nervozitate.

O persoana care pana la aparitia durerilor era activa, optimista si vesela devine ursuza si obligata sa leneveasca. Ce este oare de facut in acest caz?

Vremea concediilor a trecut si poate nici nu sunt resurse financiare pentru dus in statiune si pentru programare la o cura la un hotel renumit pentru tratamentele si procedurile oferite. In plus, un astfel de demers presupune deplasare de la domiciliu, urcat si coborat scari, iar cel care este chinuit de dureri reumatice este inapt de asemenea efort.

Drumul catre atenuarea durerilor reumatice incepe cu programari la consultatii reumatologice la cabinetul de specialitate din cadrul Policlinicii Baba Novac.

Picioarele au si ele dreptul ca dupa 50 de ani, 60, sau 70 de ani de activitate sa oboseasca. Dincolo de faptul ca ele au sustinut intreaga greutate timp de decenii, oamenii mai si comit abuzuri asupra lor, iar acestea se razbuna.

Incaltamintea prea stransa sau inalta si incomoda, pantalonii prea subtiri cand  gerul taie totul pana la os sau fusta mini cand crapa pietrele de ger toate se strang si dupa un timp se manifesta in durerile atroce de maini si de picioare.

Reumatologul care lucreaza intr-un cabinet modern poate ajuta cu adevarat pacientul sa scape de dureri, fiindca nu se limiteaza la a discuta cu suferindul pe tema durerilor sale si la a-i prescrie o reteta pentru a il linistit, ci poate face mai mult de-atat.

Consultatia este obligatorie, de asemenea verificarea istoricului medical al pacientului, apoi se trece la interventii care au ca efect calmarea durerii si cresterea calitatii vietii.

La Policlinica Baba Novac, reumatologul poate decide urmatoarele terapii pentru persoanele care acuza dureri mari de maini sau de picioare:

-terapia tecar care functioneaza ca un calmant local sigur contribuind la incalzirea zonei repective, relaxarea muschiului si atenuarea imediata a durerii.

Sunt oameni care acuza dureri atat de mari de parca ar fi fost batuti de cineva, iar intensitatea durerilor poate fi citita pe fetele lor.

-infiltratii cu plasma sau injectiile cu plasma.

-microundele care au rolul de a genera caldura la adancime, la nivelul tesuturilor, terapia fiind indicata in mai multe afectiuni. Lista acestora este disponibile pe site si ajuta vizitatorul site-ului sa vada daca si boala de care sufera poate fi tratata in acest mod.

-magnetoterapia.

-masajul care alunga durerea, dar imbunatateste circulatia sangelui in zona masata, ajuta la relaxarea intregului organism si infrumuseteaza pielea pentru ca intre persoana care face masajul si pacient are loc si un transfer energetic pozitiv.

-kinetoterapie.

Toate acestea inseamna mult mai mult decat antireumaticele si analgezicele care pot afecta stomacul, iar dupa ce trece efectul lor durerea reapare. Unele dintre terapiile prezentate mai sus refac tesuturile, asigura o circulatie uniforma in tot corpul, oferind organismului beneficii enorme.

Reumatologul poate decide combinarea medicamentelor care combat durerea cu aceste terapii sigure care nu au efecte negative si care nu sunt dureroase si nu pot genera complicatii.

O clinica dotata nu are cum sa duca lipsa de programari, mai ales ca reprezentantii ei au gandit un program de functionare care sa le permita tuturor celor care au nevoie sa se programeze.

O persoana care se intoarce de la serviciu la ora 16, se poate programa la reumatolog pentru un consult la ora 18 sau 19, fiindca se lucreaza de la ora 9 pana la ora 20.

Un pacient din provincie care vine de acasa in ziua programarii si sta la distanta de Bucuresti poate de asemenea solicita o consultatie dupa ora 17.

Reumatologul are la dispozitie toate aceste terapii prin care sa ajute pacientul sa scape de dureri, dar pentru a face alegerea cea mai eficienta se impune consultatia.

Tabelul tarifelor pentru toate interventiile se afla pe site, pacientul putandu-se informa cu privire la costurile interventiilor care il vor scapa de dureri.

O consultatie initiala este benefica, dar este mai eficient pachetul fiind alcatuit din Consultatie initiala + ecografie musculoscheletala. In timp ce consultatia simpla costa 100 de lei, pachetul prin care se pot depista disfunctii invizibile cu ochiul liber ale muschilor si oaselor costa 300 de lei.

La aceasta policlinica se fac si impachetari cu namol timp de 15 minute.

Atat la recuperare medicala, cat si la reumatologie medicii au remedii sigure pentru a-si ajuta pacientii si pe langa dotarile moderne rezultatele exceptionale se datoreaza si profesionalismului acestora si experientei acumulate de-a lungul anilor.

Nimeni nu mai trebuie sa suporte durerile de maini sau de picioare, de spate sau de mijloc, gandindu-se ca acestea vor trece! Prezentarea la reumatolog devine obligatorie cand apar aceste semne pentru a preveni aparitia complicatiilor.

Programarea se face simplu, telefonic sau pe site, prin intermediul formularului de contact si niciun pret nu este prea mare, cand omul doreste sa scape de dureri si sa se bucure de viata, asa cum facea pana la aparitia acestora.

Pe site, in acest moment, vizitatorii gasesc pachete de servicii pe care nu ar trebui sa le rateze, fiindca sunt superavantajoase. De curand, in aceeasi unitate medicala s-a deschis si cabinetul de cardiologie pediatrica.