“Ecuatia” pe care chefii trebuie sa o rezolve in bucataria profesionala a unei pizzerii

bucatarie profesionala

bucatarie profesionala

Ingredientele unei pizza pot fi care mai de care mai diverse, acesta fiind unul dintre aspectele care explica popularitatea respectivului fel de mancare oriunde in lume, pe langa accesibilitatea sa, la propriu si la figurat, si gustul deosebit. Totusi, pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor si exigentelor clientilor unui asemenea local, este nevoie, pe de-o parte, de chefi inspirati si priceputi, iar, pe de alta parte, de echipamente de bucatarie profesionala de top. Despre cele din urma vom vorbi in continuare in articol, mai precis despre cuptoare special destinate pentru pizzerii.

In oferta unui furnizor cu o experienta indelungata in domeniu, asa cum este Fresco Expert, care sustine inovatia in bucatariile profesionale ale restaurantelor din tara noastra inca din anul 1992, se regasesc numeroase modele de cuptoare de pizza. Acestea sunt electrice, pe lemne sau pe gaz, cu banda sau una/doua camere de coacere si prevazute cu diverse functii inteligente, precum reglaj separat al temperaturii, pentru partea superioara si cea inferioara. In functie de nevoile si bugetul unitatii dumneavoastra, specificul restaurantului, timpul in care trebuie sa fie gata pizza si spatiul fizic de care dispuneti, puteti opta pentru unul sau altul dintre produsele comercializate.

In cele ce urmeaza, am decis sa va prezentam trei exemple pe care le puteti integra cu succes intr-o bucatarie profesionala construita la cele mai inalte standarde ale industriei ospitalitatii, in momentul de fata. Ele difera doar prin productivitatea lor (4+4, 6+6 sau 9+9 pizza in acelasi timp – “ecuatia” la care faceam referire in titlu), in rest caracteristicile lor tehnice fiind similare, dupa cum veti vedea mai jos. Alegerea depinde strict de randamentul pe care trebuie sa-l atingeti in pizzeria pe care o detineti, administrati ori intentionati sa o inaugurati in curand, precum si de bugetul initial pe care sunteti dispus sa-l investiti.

Cuptor electric 4+4 pizza (35 cm) – pret 16.725 de lei

Dimensiuni: 115x106x78 cm / Greutate: 171 kg / kW electric: 11,6;

Cuptor electric 6+6 pizza (35 cm) – pret 22.300 de lei

Dimensiuni: 115x142x78 cm / Greutate: 231 kg / kW electric: 16,8;

Cuptor electric 9+9 pizza (35 cm) – pret 36.470 de lei

Dimensiuni: 155x146x78 cm / Greutate: 405 kg / kW electric: 25,2.

Aceste echipamente de bucatarie profesionala au comanda electronica, pot atinge temperaturi de pana la +400 de grade Celsius, iar partea frontala si cele doua camere de coacere sunt realizate din inox. Ele sunt dotate cu sistem de recuperare a caldurii (integrat in camera de gatit), iar iluminarea interioara se realizeaza cu ajutorul unui bec halogen de 12 V. Elementele de incalzire, precum si panoul de control sunt diferentiate sus-jos, iar cuptoarele dispun inclusiv de termostat de siguranta, numaratoare inversa etc.

Produsele enumerate anterior, care nu pot lipsi dintr-o bucatarie profesionala in care se doreste prepararea unei pizza “ca la mama ei acasa”, vin insotite de garantie Base Care inclusa in pret (montaj, 12 luni piese de schimb si manopera), care poate fi extinsa, contra cost, la Performance Care – 595 de lei, respectiv Premium Care – 1.075 de lei, cu extra beneficii precum: revizie anuala, training utilizare, interventie in 48-72 de ore, extinderea perioadei pentru piese de schimb si manopera etc.