Noutati

Firefox Quantum ar putea fi cea mai mai rapida versiune de browser

De foarte mult timp, Mozilla lucreaza la o noua revizuire a browser-ului Firefox numita Firefox Quantum. Odata cu lansarea versiunii 57, Firefox are acum o interfata eleganta si pretinde ca este de doua ori mai rapid decat era acum un an in urma. Nu doar ca paginile ar trebui sa se incarce rapid, dar ar trebui sa fie si foarte simplu de utilizat.

Acest mare salt in performanta care aduce cuvintele cheie “pana la de doua ori mai rapid” a fost facut din cauza unui nou motor de randare CSS ce profita mult mai bine de procesoarele de tip multi-core. Un dezvantaj al lui Firefox fata de Chrome si Microsoft Edge consta in utilizarea sandbox-urilor si izolarea proceselor cu scopul limitarii impactului pe care il pot avea defectele securitatii. Mozilla a anuntat ca anul viitor au in plan sa rezolve si aceste chestii si sa creasca mult mai mult performanta, un nou motor de randare a graficii accelerata de placa video.

Noua versiune a lui Firefox este disponibila gratuit pentru Linux, Mac si Windows. Momentan, Chrome a ramas pe locul intai in piata globala de browsere, insa odata cu acest update, cu timpul o sa observam niste modificari majore la procente.

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close