Notice: Undefined variable: nignore in /home/neoskipc/theplusit.ro/wp-content/plugins/fast-velocity-minify/fvm.php on line 1630
Noutati

Gaming-ul este o boala ! Cum este afectat corpul ?

Gaming-ul este o boala ! 

Organizația Mondială a Sănătății, mai exact divizia de sănătate publică a ONU  (Organizația Națiunilor Unite), a declarat, în urma unui studiu, că gaming-ul este o boala, afectând în mod negativ organismul uman. Aceștia descriu boala ca fiind caracterizată printr-un comportament de joc persistent sau recurent.

Conform celor declarate, tulburările cauzate de jocurile video pot cuprinde:

  • Creșterea priorității jocurilor; jocurile ajung să fie prioritare multor activități din viața de zi cu zi.
  • Pierderea controlului asupra duratei, frecvenței și a intensității jocurilor.
  • Continuarea practicării gaming-ului, în ciuda apariției unor consecințe destul de grave.

Cum ne afectează gaming-ul ?

Persoanele care suferă de ”gaming disorder” prezintă un risc crescut pentru apariția deficinețelor semnificative în viața personală, socială, de familie, dar și în cea profesională.

Pentru ca o persoană să fie catalogată ca având o ”tulburare cauzată de gaming” aceasta trebuie să prezinte simptomele de mai sus pentru o perioadă destul de îndelungată de timp, un an sau peste un an.

În urma declarațiilor celor de la OMS, foarte mulți s-au arătat a fi interesați, ba chiar susținători ai acestei noi boli.

Boala este reală sau doar o aberație ?

Nu toți susțin și sunt de acord cu acest concept. Cei de la ESA (Entertainment Software Association) spun că ”gaming disorder” este doar un mod de a banaliza adevăratele probleme ale sănătății mintale ale oamenilor.

În cadrul unui interviu, un reprezentat ESA a spus că de acum zeci de ani, oamenii s-au bucurat și delectat cu jocuri video fără ca cineva să considere asta o boală. De asemenea, acesta a afirmat că dacă cercetarea celor de la OMS ar fi făcută cu mai mult bun simț și obiectivitate, ar arăta că jocurile video nu provoacă dependeță.

În momentul de față, ”gaming disorder” nu este o boală oficială, existând probabilitatea ca proiectul să fie sau nu aprobat.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close

Notice: Undefined variable: nignore in /home/neoskipc/theplusit.ro/wp-content/plugins/fast-velocity-minify/fvm.php on line 1630