Indicatii de calatorie pentru turistii straini care vor sa viziteze Romania

Acest ghid are rolul de a ajuta turistii care vin in Romania sa se descurce mai usor aici, dar este plin de informatii utile si pentru romanii care aleg sa calatoreasca si sa viziteze propria tara. Iata mai multe informatii care sa te ajute sa ai o vacanta perfecta.

Alegeti cazarea potrivita

Primul pas in planificarea unei calatorii este alegerea cazarii. Daca vizitati capitala, puteti opta pentru cazare in regim hotelier Bucuresti si veti avea conditii de hotel, la preturi mai mici si multa flexibilitate comparativ cu orice alta metoda de cazare disponibila. Cazarea in regim hotelier este una dintre cele mai bune optiuni pentru intreaga tara, acolo unde aceasta varianta este disponibila.

Evitati cozile, rezervand online

Castelul Peles, Castelul Bran si Parlamentul sunt atractii aglomerate si populare, cu cozi lungi si frustrante, mai ales daca aveti un program. Iti poti rezerva biletele online la Castelul Bran, iti poti rezerva biletele la Peles prin email sau telefon, dar poti vizita Parlamentul doar daca iti rezervi vizita cu 24 de ore inainte prin telefon. De asemenea, puteti rezerva online biletele pentru Sanctuarul Ursilor din Zarnesti ceea ce este foarte recomandat avand in vedere numarul limitat de vizitatori pe zi.

In majoritatea cazurilor, studentii platesc cu 50% mai putin pentru bilete daca prezinta un card de student valabil. Reducerile se aplica si seniorilor pe baza unui act de identitate; varsta minima este de obicei 65 de ani.

Capcane turistice in Romania

Castelul Bran nu are nimic de-a face cu stereotipurile lui Dracula si acesta nici nu s-a nascut intr-o casa din Sighisoara ai carei proprietari percep bani pentru a vizita camera lui Dracula. Legenda lui Dracula are un punct comun legat de figura istorica reala a lui Vlad Tepes care, cel mai probabil, nu a pus niciodata piciorul in Castelul Bran, pe atunci o cetate dintr-un teritoriu care nu avea legatura cu Tara Romaneasca. Nu mergeti la Bran pentru Dracula, castelul nu este deloc sumbru si infricosator. Singurele lucruri legate de Dracula sunt suvenirurile importate din China, vandute in bazarul din afara castelului. Dar, puteti vizita castelul Bran pentru arhitectura sa si pentru toata istoria din jurul sau, astfel incat sa descoperiti mai bine Romania reala si nu pe cea din cartile de fictiune.

Pensiuni versus hoteluri

Cand ne organizam propriile tururi sau sejururi in Romania, de obicei preferam case de oaspeti mai mici si detinute local. In primul rand, pentru ca in orase precum Brasov , Sibiu si Sighisoara, asta inseamna ca vei fi cazat chiar in orasul vechi, cel mai probabil intr-o cladire istorica cu mult farmec si convenabil aproape de tot ce este de vazut. In al doilea rand, pentru ca serviciul clienti este excelent si in al treilea rand pentru ca, de obicei, micul dejun este foarte, foarte bun. Totusi, nu uitati sa verificati cu atentie recenziile clientilor inainte de a rezerva. Alegeti cazare in regim hotelier si nu veti fi dezamagiti.

Hotelurile sunt o optiune excelenta pentru cei foarte pretentiosi mai ales pentru capitala, unde cele mai bune dintre ele sunt situate in centrul orasului, in timp ce rezervarea unui apartament este probabil alegerea ideala pentru familii.

 

Vegetarieni si vegani versus consumatorii de carne

Romania este un paradis al mancatorilor de carne pentru ca gastronomia sa este foarte generoasa cu carnea ca ingredient principal in majoritatea retetelor. Acest lucru  face putin dificil pentru vegetarieni si o aventura pentru cei raw-vegani care au si mai putine optiuni.

Nu disperati, sunt o multime de garnituri de combinat, iar pietele organizate de fermierii din Romania sunt un rasfat pentru ca puteti sa va bucurati de branza si legume proaspete.