Tutoriale IT

Inlocuirea tastaturii laptop-ului de acasa. Cum se procedeaza?

Inlocuirea tastaturii laptop-ului se poate face și de acasă ! 

Probabil că unii dintre voi aveți un laptop cu câteva taste stricate și vă gândiți cum să schimbați tastatura. Ei bine, acest proces nu este deloc complicat, însă necesită răbdare și foarte multă atenție, dacă nu ați mai făcut asta înainte.

Dacă doriți să duceți laptop-ul la un service, veți pierde destui de mulți bani, dar și timp. Astfel, puteți cumpăra voi tastatura potrivită laptop-ului vostru și s-o schimbați singuri. Veți salva bani, timp și veți învăța ceva nou care vă poate fi de folos în viitor.

Ce pași trebuie urmați ?

Fiecare model de laptop este diferit, deci nu există un ”procedeu universal” prin care tastatura laptop-ului poate fi schimbată. Chiar și așa, pașii nu diferă prea mult de la un model la altul.

Înainte de a începe procesul de scoatere a tastaturii inițiale este nevoie să luați câteva măsuri de siguranță. Acestea presupun deconectarea sursei de alimentare și scoaterea bateriei.

Dacă aceste măsuri au fost luate, vă puteți apuca de scos tastatura. Prima dată trebuie să căutați câteva șuruburi aflate pe spatele laptop-ului care au lângă ele o imagine de mici dimensiuni cu o tastatură sau litera ”K”. Șuruburile se pot găsi în compartimentul bateriei sau în spatele capacului care acoperă procesorul, hard disk-ul sau memoria RAM. De asemenea, ele pot fi situate și sub capacul laptop-ului, iar acesta va trebui înlăturat complet.

Inlocuirea tastaturii laptop-ului de acasa. Cum se procedeaza?

Imediat după ce toate șuruburile au fost scoate trebuie să scoateți tastatura din suporți, aceștia aflându-se pe marginea sa.

Inlocuirea tastaturii laptop-ului de acasa. Cum se procedeaza?

Dacă și acest pas este complet, vă mai rămâne doar un singur lucru de făcut. Trebuie să scoateți cablul tastaturii din placa de bază.

Inlocuirea tastaturii laptop-ului de acasa. Cum se procedeaza?

Cum montez noua tastatură ?

Odată ce tastatura veche a fost deconectată definitiv de laptop, trebuie s-o montați pe cea nouă. Nici acest proces nu este complicat, fiind nevoie doar să urmați pașii de înlăturare în sens invers.

Nu uitați, fiecare model de laptop este diferit, prin urmare și procesul de schimbare al tastaturii va fi diferit! 

Mai jos aveți un videoclip menit să vă ajute:

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close