Manerul de mobilier de tip scoica
Manerul scoica este unul dintre cele mai cautate din prezent. Ele sunt de obicei montate in trei, uneori doua puncte. Au o nisa speciala, ceea ce le face confortabil de prins, trage si impins . Ele combina comoditatea prinderilor de margine cu estetica butoanelor si a celor longitudinale traditionale. Se monteaza pe mobila, fara a lasa spatiu intre fronturi sau fata si blat. Au nevoie de mai putin spatiu decat manerele longitudinale, pentru ca degetele noastre prind doar o bucata subtire de metal sau plastic, care are 2-4 mm. Folosirea manerelor scoica in bucatarie sau in setul de mobilier le confera un aspect foarte suedez, chiar si pe fronturi netede, deoarece aceasta tara din nord a fost cea care le-a largit utilizarea. Manerele scoica aurii sau argintii folosite in stiluls candinav si se potrivesc cu stilul marin, seamana cu hublourile de pe nava, sunt simple, dar interesante si decorative. Iata tot ce trebuie sa stii despre manerul de mobilier tip scoica.
Alegerea dimensiunilor
Pentru a facilita imaginarea si intelegerea dimensiunilor manerelor, am schimbat modul in care denumiti anumite dimensiuni pe manere. Cu alti producatori si pe alte site-uri, puteti observa ca utilizarea cuvintelor: inaltime, adancime, lungime, latime este adesea ambigua si inconsecventa. Acest lucru este deosebit de confuz atunci cand dorim sa montam, de exemplu, un maner vertical longitudinal sau invelis. Va prezentam modul nostru de a descrie produsele:
Lungimea Y - Presupunem ca vorbim de plasarea manerului nu in fata ci pe blat. Prin urmare, lungimea este o paralela, de obicei cea mai lunga latura, de-a lungul cladirii.
Inaltimea X – Daca am pus deja toate manerele pe blat, ne uitam la cat de mult ies in sus. Montate pe fata, merg pe adancimea cladirii.
Latimea Z – Aceasta este de obicei doar latimea materialului sau grosimea profilului. O valoare numerica care indica dimensiunea manerului atunci cand este instalat pe fata, intre partea superioara si podea sau doar pe partea scurta.
Grosimea Q – un parametru important pentru manerele de margine, vorbind despre grosimea materialului folosit, ceea ce inseamna cat de mult spatiu trebuie sa lasam intre usi sau cat de adanca este taietura in mobilier pentru a monta manerul.
Marimea bazei P – Uneori manerele au o baza, sau picioarele lor au o extensie semnificativa. Apoi dam parametrul suplimentar al piesei in contact direct cu mobilierul.
Manerele incastrate consta dintr-un element infipt in mobilier si un semn decorativ pe fata. Acestea necesita realizarea unei gauri, de exemplu prin frezare, in care o parte a manerului va fi ascunsa. Cel mai mare avantaj al acestui tip de manere este suprafata frontala practic plana, lasata fara elemente proeminente. Datorita acestui fapt, sunt manere ideale pentru usi glisante lateral sau in sus, precum si in locurile in care nu putem monta nimic in fata. Poti gasi un front mobilier care sa permita orice tip de maner si tot ce trebuie sa faci este sa alegi corect mobila in functie de stilul tau si de ceea ce vrei sa realizezi in bucatarie.