Tutoriale IT

Scurt ghid pentru optimizare WordPress

Un scurt ghid despre optimizarea site-urilor pe platforma WordPress

Recent m-am apucat sa testez diferite module si setari pentru optimizare wordpress chiar pe ThePlusIT. Inainte de a face asta am comparat statisticile de pe google pagespeed insights si gtmetrix si mi-am facut o lista cu modulele si setarile pe care le voi aplica/face chiar daca va afecta dpdv. seo.

Din pacate multi trateaza optimizarea wordpress cu indiferenta si daca tool-ul respectiv spune ca site-ul se incarca rapid atunci este bine. Din acest punct de vedere, PageSpeed Insights este cel mai enervant deoarece algoritmul o tine pe a lui si chiar daca site-ul se incarca prost scorul poate sa fie peste 90.

Obiectivele optimizarii wordpress sunt: obtinerea unei viteze mici de incarcare a site-ului, un consum mic de resurse a serverului si posibilitatea de a tine un site cu trafic mare pe un server/webhost shared cu resurse nu atat de bogate.

Am incercat cu tot felul de module si m-am oprit sa citesc diferite articole atunci cand am instalat, configurat si testat modulul PageSpeed Ninja. Cu ajutorul acestui modul reusisem sa ating 99/100 mobile pe insights si 98/100 pe desktop. Era un miracol ce se intamplase insa site-ul avea viteza de incarcare mult mai slaba dinaintea optimizarii.

Asa ca m-am decis sa las ghidurile de pe diferite site-uri si alte module care promit dar nu fac nimic si sa ma axez doar pe pluginul de cache W3 Total Cache. Desigur ca totul difera de la un site la altul deoarece intervin anumite chestii precum: gazduirea (host shared/server vps, dedicat sau de ce nu managed WordPress hosting) versiunea de php, alte module instalate (mai ales cele de cache) si cel mai important cum este construita tema.

Cam acesta a fost ghidul despre optimizare wordpress, inca din titlul am specificat ca este foarte scurt deoarece doresc sa ajung la concluzia ca nu intotdeauna tool-urile care arata scoruri senzationale au dreptate in privinta vitezei de incarcare a site-ului. In foarte scurt timp am sa fac un tutorial care are la baza: identificarea problemelor, instalarea unui plugin de cache stabil cat si configurarea acestuia, optimizarea de imagini si a bazei de date si mai ales analiza temei si a modulelor.

Sa nu uitam, pentru o performanta adevarata trebuie sa alegem si o solutie de hosting moderna care sa le ofere publisherilor calitate.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close