Informatii

Parerea mea despre SEO in 2018

Incepand cu update-ul din primele zile a lunii martie din 2017 am inceput sa analizez metodele de promovare mult mai atent. Nu multi stiu despre update-ul din martie 2017, insa acela a fost inceputul in care Google a inceput sa fie “mai atent” la rankarea site-urilor (dpdv SEO). Spun asta din rankarii unor articole prost facute, insa ele ocupa loc fruntas pe cuvintele principale.

La sfarsitul anului 2017 Google a anuntat ca atat continutul cat si viteza de incarcare vor fi principalele criterii dupa care se va face rankarea. Momentan nu am vazut asa ceva, am inteles partea cu vechimea si autoritatea dar nu pot sa concep ca pe google.ro pe unele cuvinte gasesti si prin magie articole in limba engleza pe prima pagina (exemplu un articol despre Samsung Galaxy S9 care sa contina “despre samsung galaxy s9”), iar pe a doua ce sa vezi, articole in limba romana. Corect, nu orice site rankeaza pe prima pagina dar este loc de mai bine din acest punct de vedere. Este ca si certificatul ssl, majoritatea cred ca un certificat ssl (https in loc de http) prezinta securitate ridicata dar si increderea mai mare fata de utilizatori (mai ales in cazul in care vorbim de un magazin online) si imi pare rau sa va dezamagesc, nu este asa. Asta datorita articolelor de tip clickbait care vor doar trafic pe site cu bounce rate scazut si bani. Exista Let’s Encrypt sau chiar prin cloudflare si practic poate fi instalat de orice utilizator care are un minim de cunostinte.

Nu o sa fie un articol lung asa ca o sa mai scriu cateva cuvinte despre linkbuilding. Probabil ca mereu o sa mearga aceasta modalitate, important este sa cumperi link-uri de pe site-uri care nu sunt ferme, care au bounce rate sub 45%, vechime apropiata de site-ul tau sau mai mare (daca site-ul tau este nou atunci nu recomand sa luati de la site-uri tot noi), DA/PA mare si cel mai important sa fie pe aceeasi nisa. Un exemplu ar fi ziarele online, sunt o modalitate buna de link building doar ca si acestea au inceput sa ofere pe banda rulanta. Un exemplu bun ar fi site-ul pe care esti acum, theplusit cu care ma mandresc ca a reusit sa urce rapid pe cuvinte importante precum: optimizare windows 10, stiri it, detalii despre shopify. Se poate pe prima pozitie si fara sa apelezi la o agentie care aplica metode din 2012 precum inscrierea in directoare, trebuie doar sa stii cum sa folosesti tastatura.

Ce trebuie sa retii dupa ce ai citit articolul:
– 80% din articolele de pe orice motor de cautare sunt facute doar pentru rankare unde informatia lipseste
– SEO nu este pentru oricine si vrajelile atotstiutorilor care scriu articole despre SEO doar fac trafic si bani pe seama cititorilor
– stirile oficiale de pe blogul Google Webmaster spun niste lucruri de care pana acum nu prea s-a tinut cont si inca nu se penalizeaza si asta este un lucru rau
– articolul este o doar o parere personala si facut cu multa iubire pentru cititorii ThePlusIT

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close