Informatii

PayPal – cel mai folosit si sigur serviciu de plati online

PayPal este, pe departe, cel mai folosit si sigur serviciu de plăți online. Prin intermediul său se pot finaliza plăți atât cu cardul, cât și direct cu contul de PayPal.

În mare parte, acest serviciu este folosit în Statele Unite, acolo majoritatea magazinelor acceptând acest fel de plată. De câțiva ani, PayPal a devenit disponibil și în România. Până atunci au existat mari probleme de securitate cauzate de niște hackeri locali, care atacau eBay.

Înainte de toate trebuie să știți prima dată ”Ce este de fapt PayPal ?”. Cea mai ușor de înțeles definiție este perceperea serviciului PayPal ca pe un serviciu online de banking al unei bănci oarecare.

Serviciul PayPal este dedicat exclusiv plăților online. Însă, celor din Statele Unite le poate fi emis un card MasterCard, care se comportă ca și un card obișnuit.

Această metodă de plată este cu un pas în fața plății online cu cardul. Pentru a plăti prin PayPal este nevoie doar de adresa de livrare a cumpărătorului și email-ul său. De asemenea, site-ul de pe care face cumpărături este verificat. În acest fel securitatea clientului este mult sporită, iar persoanele cu intenții rele sunt neutralizate.

PayPal nu este doar sigur, ci și foarte simplu de folosit. Acest lucru este valabil atât în cazul plăților online, cât și a transferului de bani către o altă persoană.

  • Pentru a plăti online aveți nevoie doar de adresa de email și parola contului.
  • Pentru a transfera bani trebuie să introduceți adresa de email a celui care urmează să primescă banii și suma dorită, atâta tot.

Un cont de PayPal este ușor de creat, iar acesta vine în două variante, în funcție de nevoile utilizatorului. Astfel, există posibilitatea de a crea un cont Personal, prin intermediul căruia se pot face plăți online și transferuri și posibilitatea de a crea un cont Business,  care poate fi atașat ca și checkout pentru un magazin online.

Alimentarea contului și retragerea banilor

Retragerea de bani sau alimentarea contului se poate face cu ajutorul unui card. Nici acest proces nu este complicat, însă are o durată ceva mai mare. Pentru a vă asocia cardul cu contul de PayPal este nevoie să introduceți în inferfața de administrare un anumit cod de verificare care va apărea pe extrasul de cont.

Plata online prin PayPal

Pe lângă toate cele prezentate mai sus, PayPal vine și cu un serviciu foarte folositor, și anume acumularea banilor. În momentul în care doriți să faceți o plată online, însă nu vă ajung banii din contul de PayPal suma care trebuie plătită va fi completată cu bani de pe cardul asociat contului.

Comisioane

Pentru fiecare tranzacție făcută prin PayPal se percepe un anumit comision. Comisionul pentru trimiterea sau primirea de bani din partea prietenilor și familiei este 0. Din nefericire, același lucru nu se întâmplă și în cazul alimentării contului prin card, perceptându-se un comision de 3.5%. Mai multe detalii legate de comisioanele PayPal puteți afla, accesând acest link.

 

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close