Rolul aminoacizilor in corpul uman

rolul aminoacizilor

Aminoacizii BCAA au primit in ultima vreme o importanta deosebita ca suplimente nutritive pentru sportivi. Datorita rolului critic al acestor nutrienti in procesul de recuperare intre antrenamente, ei sunt acum considerati un ingredient de prima mana. De asemenea, este important de remarcat rolul lor vital in imbunatatirea masei musculare.

Cele mai importante 6 beneficii pentru sanatate ale aminoacizilor BCAA nu se datoreaza doar efectelor lor benefice asupra sintezei proteinelor. Haideti sa aflam care sunt acestea si cum ne ajuta sanatatea.

Ce sunt aminoacizii BCAA?

Leucina, izoleucina si valina sunt trei dintre cei noua aminoacizi esentiali. Acesti trei, numiti aminoacizi cu lant ramificat (BCAA), nu sunt produsi de organismul uman. Aminoacizii BCAA sunt esentiali pentru organism, aducand contributii vitale precum mentinerea unui nivel normal al zaharului din sange sau cresterea masei musculare. Desi sunt metabolizati in muschi, BCAA nu sunt utilizati in ficat, ca toti ceilalti aminoacizi. Aminoacizii BCAA sunt vitali pentru organism, furnizand contributii esentiale precum mentinerea unor niveluri normale de zahar in sange sau cresterea masei musculare.

Top beneficii BCAA:

Ajuta la cresterea masei musculare

Aminoacizii BCAA pot avea unul dintre cele mai avantajoase beneficii pentru sportivi si body builderi, in sensul ca pot creste masa musculara. Fie ca vorbim despre culturisti, atleti sau persoane care vor doar sa arate mai bine, toata lumea poate beneficia de actiunea BCAA asupra masei musculare.

Grabeste recuperarea

Administrarea de BCAA dupa o sesiune de gimnastica va va ajuta cu siguranta sa va simtiti mai putin epuizat. Incontinenta dupa exercitiile de gimnastica a fost legata de un aport mai mic de BCAA. Acest lucru va va permite sa accelerati procesul de recuperare musculara si sa reduceti oboseala.

Ajuta la a nu pierde din masa musculara

Sarcopenia apare ca urmare a procesului natural de imbatranire. Ea este cauzata de o reducere a masei musculare. O dieta bogata in aminoacizi BCAA sau suplimentarea cu acestia poate incetini aceasta afectiune. Din fericire, incetinirea procesului de imbatranire prin intermediul unei diete bogate in aminoacizi BCAA sau al suplimentarii cu acestia este posibila.

Ajuta la imbunatatirea performantei atletice

Imbunatatirea performantelor atletice pe teren sau in sala de sport prin cresterea masei musculare si reducerea semnificativa a disconfortului post-antrenament este unul dintre cele mai mari beneficii ale suplimentelor de BCAA. BCAA nu numai ca maresc cresterea masei musculare si reduc foarte mult disconfortul de dupa antrenament, dar ajuta la a avea un sistem imunitar puternic si la performanta atletica.

Ajuta la pierderea in greutate

Cresterea masei musculare si scaderea grasimii corporale au fost observate ca efecte secundare ale suplimentarii cu BCAA. Cercetarile au aratat ca suplimentarea cu BCAA contribuie la cresterea masei musculare si la scaderea grasimii corporale.

Imbunatateste sanatatea ficatului

O anumita cercetare sugereaza ca suplimentarea cu aminoacizi BCAA poate fi benefica pentru persoanele care sufera de anumite afectiuni hepatice. S-a observat ca acest supliment poate reduce riscul de complicatii la persoanele care au suferit o interventie chirurgicala la ficat. BCAA protejeaza, de asemenea, ficatul de afectiunile rinichilor.

Tinand cont de toate aceste beneficii, acum puteti alege acesti aminoacizi pentru mai multe scopuri, de la imbunatatirea aspectului fizic si pana la mentinerea unui ficat sanatos.