Românii adoră să ofere cadou cercei din aur

Unele date pe care le primim din piața producătorilor de bijuterii din România sunt cu adevărat surprinzătoare și te provoacă să îți pui numeroase întrebări. Cele mai recente informații statistice arată că în ultimele 12 luni a crescut vertiginos numărul celor care au ales să cumpere, pentru cadou, ori uz personal, o pereche de cercei din aur 14k.

Care este explicația pentru această surprinzătoare creștere de până la 30%? 

Am ales să discutăm cu unul dintre cei mai importanți producători de bijuterii din aur și platină, cu diamante și pietre prețioase, din România. Valmand este un producător local apreciat și pe plan internațional și inclusiv datele lor interne confirmă ceea ce piața a remarcat încă de la începutul anului: preferința românilor pentru cerceii din aur de 14k.

„Explicațiile pot varia, dar cel mai simplu ne este să ne raportăm la plaja noastră de cumpărători, cei care trag pragul magazinului nostru din București, de pe strada Radu Beller numărul 11. În ultimii ani s-a produs o semnificativă creștere a nivelului de cunoștințe în rândul cumpărătorilor, tot mai mulți fiind siguri și încrezători în achizițiile pe care le fac. Asta înseamnă că știu ce își doresc, compară și analizează mult mai precis. Toată această informare în avans se traduce în faptul că un cumpărător va considera că o bijuterie nu este doar un simplu cadou, ci și o investiție, aspect pe care l-am tot subliniat în comunicarea Valmand. Fiecare bijuterie devine o investiție pentru că odată realizată la standarde înalte ea nu se va devaloriza niciodată”, a declarat unul dintre reprezentanții Valmand.

Până la finalul anului 2022 se așteaptă o consolidare a categoriei la un prag de peste 40% față de anul trecut.