Scapati de daunatori  prin servicii autorizate!

Internetul ofera multe metode pentru a scapa de sobolani, cel mai frecvent cu capcane pentru sobolani. Intr-adevar, daca aveti de-a face cu doar unul sau doi sobolani, probabil ca va puteti descurca singur. Cu toate acestea, populatiile de sobolani sunt de obicei mai mari decat va asteptati, mai ales daca ii vedeti in timpul zilei. De asemenea, se inmultesc rapid cand au acces la hrana si apa. Daca aveti o infestare de sobolani, cea mai buna solutie pentru a scapa de sobolani, prin urmare, este sa contactati un profesionist local in controlul daunatorilor, nu doar sa puneti o gramada de capcane pentru sobolani. Singur, capcanele probabil nu vor scapa de sobolani.

Profesionistii in controlul daunatorilor vor rezolva problema chiar de prima data, inainte de a scapa de sub control. Ei au metodele, echipamentul si pregatirea pentru a se ocupa de sobolani. Si au resurse pentru a le elimina in mod uman, ceea ce proprietarii de case sau afaceri nu le pot realiza singuri. Sobolanii sunt daunatori dificil de controlat, deoarece traiesc peste tot. Atata timp cat oamenii sunt prezenti pentru a oferi sobolanilor urmatoarele trei lucruri, ei vor prospera:

Alimente

Sobolanii sunt omnivori, asa ca vor manca orice le este disponibil. Desi sobolanii sunt cel mai bine cunoscuti pentru ca strang gunoiul si mananca alimente care au fost lasate afara, unii sobolani vor ucide animale mici, cum ar fi pasarile si soparlele pentru hrana.

Apa

Sobolanii pot supravietui o luna sau mai mult fara sa bea direct apa. Acest lucru se datoreaza faptului ca ei consuma suficienta apa in alimentele pe care le consuma. Cand au nevoie sa bea apa, sobolanii gasesc de obicei suficienta in canale de scurgere, vasele pentru animale de companie sau in condensul din tevi sau pereti.

Adapost

In salbaticie, sobolanii obtin adapostul de care au nevoie prin buruieni, ierburi si alte plante. In case, sobolanii se vor refugia sub mobilier, in spatele peretilor sau in colturile intunecate, rar folosite ale casei.

De asemenea, sunt faimosi pentru a face cuiburi in interiorul si sub aparate.

Sobolanii se reproduc rapid

Femelele de sobolan se pot imperechea de pana la 500 de ori in doar sase ore, iar sobolanii bruni pot da nastere la pana la 2.000 de pui intr-un singur an. Avand in vedere ca sobolanii au o perioada de gestatie mai mica de o luna, este usor de vazut cum populatiile scapa rapid de sub control.

Pe masura ce populatiile de sobolani incep sa creasca in sau in jurul casei voastre, veti observa si o crestere a excrementelor si a daunelor.

Cresterea populatiei de sobolani va expune, de asemenea, riscul de a contracta boli transmise de rozatoare. Sobolanii sunt renumiti pentru ca sunt purtatori de o varietate de boli periculoase. S-a demonstrat recent ca sunt purtatori de hepatita E si infecteaza oamenii cu aceasta tulpina. Multi dintre ei poarta boala tifos.

Daca credeti ca s-ar putea sa aveti o infestare de sobolani in casa voastra, cautati aceste semne de povestire:

  1. Mirosuri si sunete ciudate

Sobolanii emana un miros puternic de amoniac. De asemenea, sunt foarte zgomotoase – scot zgomote de scartait, zgarieturi si fosnet in timp ce se deplaseaza prin casa. Observarea oricaruia dintre aceste semne este un indiciu ca sobolanii sunt in cladire.

  1. Excremente si frotiuri

Sobolanii lasa excremente in urma in timp ce se deplaseaza prin casa ta. Este posibil sa observati excremente mici, intunecate, in forma de pelete in locuinta sau in jurul acesteia. Deoarece sobolanii au o vedere slaba, ei creeaza si mentin rute stabilite de-a lungul peretilor.

Pe masura ce parcurg aceste trasee, acestia lasa pete de grasime si pete de-a lungul peretilor.

  1. Urme de pasi

Credeti ca ati putea avea o problema cu sobolani? Aruncati o privire intr-un colt prafuit al casei, rar folosit. Sobolanii lasa adesea urme de picioare si coada in locurile in care calatoresc.

Sfat: Daca nu sunteti sigur daca sunt sobolani prin preajma, presarati un strat fin de bicarbonat de sodiu pe podea si verificati daca exista urme proaspete dimineata.

  1. Daune

Nu in ultimul rand, sobolanii vor lasa pagube in urma lor. Ei pot mesteca cablurile electrice, roade mobilierul, recipientele de depozitare sau hartie si pot manca alimente lasate pe blat.

Pe masura ce o fac, pot lasa excremente si urina in toata casa, crescand riscul de expunere la boli.

Serviciul de deratizare soareci si sobolani de la 3d-deratizarecompleta.ro  reprezinta o solutie excelenta pentru a scapa de acesti daunatori!

Daca aveti sobolani in locuinta, contactati o companie profesionista de deratizare  pentru a va ajuta sa-i eliminati.

Acestea vor ajuta la identificarea punctelor de intrare pentru sobolani, la localizarea zonelor lor de cuibarit si de stocare a hranei si a le scoate din pereti fara a provoca mai multe daune casei.

De asemenea, profesionistii va pot ajuta sa identificati cauza principala a infestarii si sa impiedicati sobolanii sa se intoarca in viitor. Sobolanilor nu le plac spatiile deschise, asa ca pastrati-va gazonul si gradina taiate, curate si fara dezordine; acesta este cel mai bun mod de a-i descuraja sa-si infiinteze cuibul. Taiati-va iarba des, indepartati gramezile de lemn sau frunzele, inchideti si incuiati toate magaziile de depozitare si plasati orice gauri in siding si sigilati cosurile de gunoi exterioare. In cele din urma, asigurati-va ca sobolanii nu au acces la hrana in afara casei. Curatati fructele cazute, legumele din gradina sau hrana pentru animale si pasari.

Aceste sfaturi simple vor ajuta la reducerea populatiilor de sobolani.