InformatiiMobile

Semnificatia simbolurilor semnalului mobil: G, E, 2G, 3G, H, H+, 4G

V-ați întrebat vreodată care este semnificatia simbolurilor semnalului mobil ?

În momentul în care folosiți datele mobile, lângă simbolul pentru semnal mai apare încă ceva. Acel ceva este un simbol ce reprezintă puterea semnalului pentru conecțiunea la internet. Simbolurile pot varia de la G, E, 2G, 3G și până la H, H+ și 4G, în funcție de zona în care vă aflați și de aria de acoperire a telefoniei mobile utilizate.

În România toate serviciile de telefonie mobilă beneficiază de infrastructură 4G LTE, însă semnalul depinde de factorii precizați anterior.

Semnificația simbolurilor

G – reprezintă abrevierea GPRS, adică General Packed Radio Service. Dacă acest simbol este prezent pe ecranul dumnevoastră, înseamnă că viteza cu care navigați pe internet variază între 56 și 114 Kbit/s.

E – reprezintă abrevierea EDGE, adică Enhanced Data Rates for GSM Evolution. Acest tip de semnal este poziționat între 2G și 3G, având o viteză de circa 400 Kbit/s.

3G – face parte din a 3-a generație de rețele mobile. În cazul acestui semnal, viteza de navigare este situată între 384 Kbit/s și 42Mbit/s.

H – reprezintă abrevierea HSPA, adică High Speed Packet Access. Aceasta este o versiune îmbunătățită a vitezei 3G și poate atinge viteze de transfer de 14Mbit/s.

H+ – este varianta superioară a vitezei H. Această viteză este cea mai des întâlnită atât pe teritoriul României, cât și în restul lumii.

4G – mai este numită și LTE, adică Long Termn Evolution, și reprezintă cea mai bună conecțiune a datelor mobile. Semnalul este la fel de bun ca și în cazul conexiunii wireless. Viteza de transfer a acestei conexiuni poate ajunge la 1Gbit/s.

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close