Informatii

Statistici Google – HTTPS face mediul online mai sigur

Presupun ca stim ca HTTPS este protocolul cu ajutorul caruia putem sa navigam in siguranta in mediul online, prin conectarea sigura a browserului la un server unde sunt stocate fisierele unui site. Acest protocol il putem avea prin instalarea unui certificat SSL. Acum ceva timp, Google a publicat un grafic despre starea adoptarii si utilizarii conexiunii criptate din 2014 pana in prezent.

diagrama
Conexiunea HTTPS te protejeaza impotriva furtului de date, de atactorii cibernetici care ar vrea sa fure date cu caracter personal si asigura integritatea acestora pe calea transmisiei. Utilizatorii care folosesc anumite dispozitive care nu mai sunt la moda, mai exact ce nu suporta acest nivel de criptare, sunt adesea cele mai vulnerabile.

In concluzie, daca detii un site este recomandat sa treci pe protocolul HTTPS prin instalarea unui certificat SSL. Astfel, iti vei proteja utilizatorii de potentialele interceptari ale datelor si totodata, increderea brandului tau va creste considerabil.

Va recomand cu incredere sa cumparati un certificat SSL de la mxhost sau btstelecom. Se poate folosi si un certificat SSL free, depinde doar de voi ce vreti sa folositi.

Sursa

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close