Noutati

Taxa pe domenii .ro la ROTLD este aprobata iar

Dupa cum vedem si in titlu, taxa pe domeniile .ro de la ROTLD este aprobata iar. Conform celor de la Hotnews, taxa fiind de 6 euro pe an. Cei care vor cumpara domenii noi, vor fi obligati sa plateasca 30 de euro, asta insemnand plata pe 5 ani. Consiliul de Administratie al ICI care se ocupa cu administrarea domeniilor .ro au aprobat din nou taxa despre care de mult se vorbeste. Taxa este justificata din cauza domeniilor inactive, proiecte ce au cazut de-a lungul timpului. Astfel, daca un antreprenor are o idee de proiect, insa domeniul pe care vrea sa-l ia nu este disponibil, dar inactiv, cauta un alt nume, insa cu siguranta nu va fii mai bun decat la cel care s-a gandit prima data.

Taxa va fi introdusa oficial de la data de 1 martie 2018, iar proprietarii de domenii cu vechime mai mare vor trebui sa plateasca incepand cu 01.07.2017. Pentru domeniile .ro care au fost inregistrate in perioada 01.07.2012-01.07.2017, tariful anual de mentenanta va fi achitat in momentul in care domeniul atinge vechimea de 5 ani.

In total, in Romania exista aproximativ 900.000 de domenii inregistrate. Dintre acestea, doar 100.000 sunt folosite anual, restul probabil sunt inactive sau abandonate.

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close