Top 10 companii aeriene europene cu cele mai multe anulări de zboruri în vara 2022

În vara anului 2022, compania aeriană germană Lufthansa a înregistrat cel mai mare procentaj de zboruri anulate, 3,69% din totalul zborurilor sale.

O cercetare recentă realizată de Mabrian Technologies, expert în analiza datelor și inteligența turistică, a clasat primele zece companii aeriene europene care au anulat cel mai mare procent din zborurile lor în timpul verii, conform SchengenVisaInfo.com.

Conform studiului, care a analizat cele mai afectate zece companii aeriene europene de anulări de ultim moment între 17 iulie și 30 august 2022, s-au înregistrat aproape 9.000 de zboruri anulate. Aceasta înseamnă că, în medie, două din o sută de zboruri programate de aceste companii au fost anulate în Europa.

Analiza arată că Lufthansa, grav afectată de restricțiile de personal și greve, a fost lider în lista companiilor aeriene cu cel mai mare număr de anulări, având 2.521 de zboruri anulate în Europa. Pe următoarele poziții se află Scandinavian Airlines (SAS) din Danemarca și KLM Royal Dutch Airlines, cu 812 și 628 de zboruri anulate, respectiv.

Iată lista completă:

Lufthansa Airlines – 3,69%, sau 2.521 zboruri anulate

Scandinavian Airlines (SAS) – 3,4%, sau 812 zboruri anulate

KLM Royal Dutch Airlines – 2,64%, sau 628 zboruri anulate

Germania Eurowings – 2,47%, sau 835 zboruri anulate

Tap Air Portugal – 2,01%, sau 379 zboruri anulate

British Airways – 1,79%, sau 755 zboruri anulate

Ungaria Wizz Air – 1,61%, sau 591 zboruri anulate

Regatul Unit Easy Jet – 1,34%, sau 1.482 zboruri anulate

Air France – 1,23%, sau 561 zboruri anulate

Spania Vueling – 0,84%, sau 417 zboruri anulate

Cu toate acestea, Ryanair, deși a atras atenția asupra zborurilor anulate în vara trecută, a ocupat locul 14, anulând doar 0,5% din zborurile sale.

Anna Borduzha, manager de dezvoltare a afacerilor la Mabrian, a subliniat că anularea zborurilor rămâne un motiv major de nemulțumire pentru călători în 2023, îndemnând companiile și destinațiile turistice să folosească datele din 2022 și prognozele pentru 2023 pentru a preveni astfel de situații.

“Analiza Big Data și Inteligența Turistică pot contribui la îmbunătățirea prognozelor și planificării strategice”, a menționat ea.

Multe companii aeriene și aeroporturi au concediat personalul în 2020, din cauza pandemiei de Coronavirus, ceea ce a creat probleme după ce călătoriile aeriene au început să revină odată cu vaccinarea în masă a populației globale.

Personalul rămas a avut mari dificultăți în gestionarea volumului mare de călători în această vară, adesea organizând greve care au dus la anularea a zeci de zboruri pe zi.

Dacă ați fost afectat de anulările de zboruri în vara anului 2022, este esențial să știți că aveți dreptul la compensații. Trouble Flight, o companie specializată în obținerea de compensații pentru pasagerii afectați de zboruri anulate, este pregătită să vă ofere asistență.

Pentru a beneficia de compensația cuvenită, trebuie doar să completați formularul disponibil pe site-ul Trouble Flight. Nu este necesar să vă adresați direct companiei aeriene, deoarece Trouble Flight se va ocupa de întregul proces în numele dumneavoastră.

În rezumat, anulările de zboruri continuă să afecteze industria aviației, iar pasagerii au dreptul la compensații în astfel de situații. Trouble Flight reprezintă soluția ideală pentru a vă ajuta să obțineți compensația cuvenită într-un mod eficient și fără stres. Nu ezitați să accesați site-ul Trouble Flight și să completați formularul pentru a primi compensația meritată.