InformatiiTutoriale IT

Tutorial C++: o scurtă introducere în arta programării

Tutorial C++:o scurtă introducere în tainele programării în C++

C++ este un limbaj de programare ”de bază”, să-i spunem așa, el fiind folosit ca și limbaj de început. Prin intermediul său este mult mai ușor ca un începător să înțeleagă cum funcționează programarea. Odată învățat acest limbaj, se poate trece și la alte limbaje mai dificile și mai complexe.

Pentru a scrie un limbaj de programare avem nevoie de un program în care va fi introdus codul în respectivul limbaj. Programul standard este Code::Blocks, însă puțin folosi și alte programe. Printr-un simplu search pe Google puteți vedea toate programele disponibile și să-l alegeți pe cel care vi se protrivește.

Ce este compilatorul?

Definiția compilatorului nu este deloc complicată. Acesta este o unealtă care transformă codul scris de noi în C++, de exemplu, într-un limbaj pe care procesorul să-l poată înțeleagă.

Ce sunt bibliotecile?

O bibliotecă este o colecție utilă pe care o folosește programatorul. Aici se găsesc funcții sau diverse unele care ușurează programarea. Două exemple de biblioteci sunt ”math.h” și ”iostream”. Prima deține o mulțime de operații matematice pe care programatorul le poate folosi, iar cea de-a doua ajută programatorul să scrie și să citească în consolă prin intermediul comenzilor ”cin” (Console INput), respectiv ”cout” (Console OUTput).

Ce este ”main”?

Main reprezintă totalitatea instrucționilor din program. Acestea sunt executate de sus în jos, iar ”return 0” reprezintă momentul în care se încheie main-ul.

Ce sunt variabilele?

Variabilele sunt niște compartimente, un fel de cutii, în care se rețin valori. Un tip elementar este int, care poate reține valori întregi de la -231 până la 231-1. Numărul valorilor reținute poate să varieze de la compilator la compilator.

Pentru mai multe tutoriale C++ şi alte articole despre limbajele de programare, nu ezitaţi să ne spuneţi printr-un comentariu sau o propunere, iar noi vi le vom oferi în cel mai scurt timp posibil.

Tag-uri
Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close