Vinuri Cabernet Sauvignon pe care sa le incerci

Strugurii de Cabernet Sauvignon se bucura de o popularitate tot mai mare pentru ca dau viata unor vinuri de inalta calitate. Nu degeaba este cunoscut in randul pasionatilor drept „regele vinurilor rosii”. Acest soi da viata unor vinuri corpolente, pline de intensitate, care sunt violacee la tinerete si rubiniu inchis la maturitate. La Crama Budureasca, vinul obtinut din struguri Cabernet Sauvignon este produs cu atentie pentru obtinerea unui buchet aromatic complex. Se recomanda, de regula, servirea sa alaturi de preparate din carne de vanat sau vita premium, indiferent de modul de gatire, la tigaie, cuptor sau gratar.

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un vin care are toate sansele sa te cucereasca inca de la primul contact. A dobandit calitati exceptionale datorita atentiei alocate de catre oenolog. Strugurii au fost culesi la maturitate deplina, iar mustul s-a obtinut folosind metoda gravitationala, fara apasare. Ulterior, timp de 15 zile a avut loc fermentarea traditionala. La finalul procesului de vinificare, a avut loc etapa de innobilare a vinului in baricuri de stejar romanesc pentru o perioada de 18 luni. Mai apoi s-a invechit la sticla pentru a putea dobandi aromele specifice strugurilor de Cabernet Sauvignon, acest vin avand un potential bogat de invechire.

Poate sa cucereasca pe oricine de la primul contact datorita culorii sale de rubiniu inchis. Aromele principale ne duc cu gandul catre coacaze si ardei rosu, iar taninurile au fost integrate perfect in corpolenta acestui vin plin de eleganta. Maturarea s-a facut lent, in butoaie de stejar, pentru a implini buchetul. Acest vin poate fi un partener ideal pentru fripturile din vita premium, dar si pentru diferite tipuri de branzeturi maturate. In schimb, pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Un alt vin pe care merita sa il incerci este Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic. Strugurii de Cabernet Sauvignon se bucura de toata atentia in viile Cramei Budureasca, zona fiind prielnica pentru dezvoltarea strugurilor negri. Acest vin este de culoare rosu rubiniu care pare ca anunta aromele de fructe de padure si notele erbacee. Este corpolent, rotund, cu o structura complexa, dar bine echilibrata. Aminteste prin gustul sau de murele coapte completate cu note discrete, rafinate de piper negru. Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic poate fi servit alaturi de diverse preparate din carne de porc si vita, indiferent de modul de gatire, dar si langa branzeturi maturate. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Noir din gama Exuberant este unul dintre cele mai apreciate vinuri din portofoliul Cramei Budureasca. A prins viata din amestecul perfect intre strugurii de Merlot si Cabernet Sauvignon, soiuri care s-au adaptat de minune la conditiile din zona Dealu Mare. Fermantatia pe pielite a vinului are loc pe parcursul a 15 zile, urmand ca mai apoi sa aiba loc presarea pentru obtinerea unui plus de aroma. Dupa fermentatia alcoolica, urmeaza cea malolactica, necesara pentru catifelarea gustului.

Ne bucuram astfel de un vin de culoare rosu purpuriu, cu arome foarte bine definite de fructe de padure proaspat culese. Gustul puternic de gem de mure cu taninuri ferme confera vinului o structura si o corpolenta aparte. Acest vin este versatil la capitolul asocieri culinare si poate fi servit alaturi de numeroase preparate, in special cele traditionale din carne de porc sau vita. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Alte vinuri de calitate puteti descoperi direct in magazinul online al Cramei Budureasca, https://budureasca.ro/vin-cabernet-sauvignon/ locul in care oricine isi poate gasi preferatul.