Notice: Undefined variable: nignore in /home/neoskipc/theplusit.ro/wp-content/plugins/fast-velocity-minify/fvm.php on line 1630
InformatiiSecuritate

VPN: tot ce trebuie sa stii despre securitatea pe internet

VPN: detalii și informații despre ce este și cum funcționează această tehnologie

Poate că ai auzit până acum de VPN din diferite surse sau de la prieteni, însă știi ce este acesta și la ce folosește? În linii mari, un VPN este destinat securității pe internet, anonimității, dar și conectării rețelelor.

Ce este un VPN?

VPN-ul sau Virtual Private Network este un așa-zis” tunel” ce leagă două sau mai multe rețele. Avantajul acestei tehnologii este că rețelele sunt legate în mod direct, astfel securitatea fiind cu mult îmbunătățită. Folosind un VPN este ca atunci când ai două device-uri, un laptop și un PC spre exemplu, conectate la același router.

  • VPN-ul nu este universal, ci se clasifică în două categorii: VPN Site-to-Site și Remote Access VPN.

Remote Access VPN – acesta este cel mai folosit tip de VPN. Prin intermediul său, conexiunea ta la internet este securizată, iar tu vei naviga în mod anonim, IP-ul tău fiind ascuns.

VPN Site-to-Site – se folosește pentru a putea conecta rețelele de internet peste alte rețele, asigurând securitatea datelor transferate între acestea.

Cum funcționează VPN-ul?

VPN-ul nu poate funcționa de unul singur. Acesta vine la pachet cu un framework de protocoale numit IPSec (Internet Protocol Security), care asigură securitatea. IPSec este format din trei componente, mai exact Criptarea datelor, Integritatea și Autentificarea.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close

Notice: Undefined variable: nignore in /home/neoskipc/theplusit.ro/wp-content/plugins/fast-velocity-minify/fvm.php on line 1630