Notice: Undefined variable: nignore in /home/neoskipc/theplusit.ro/wp-content/plugins/fast-velocity-minify/fvm.php on line 1630
Noutati

YouTube mineaza criptomonede prin calculatoarele utilizatorilor

YouTube mineaza criptomonede folosind sistemele utilizatorilor!

Cu mult timp în urmă, au început să tot apară site-uri care folosesc PC-urile vizitatorilor pentru a mina criptomonede. Acum câteva zile s-a descoperit un nou site care face același lucru, și anume YouTube.

Desigur, cei de la Google nu se puteau înjosi în halul ăsta și să profite de vizitatorii lor. Conform unor cercetători de la compania de securitate Trend Micro, au fost introduse pe YouTube câteva reclame are abuzau de Google DoubleClick. În acest fel, cei care vedeau acele reclame erau folosiți pentru a mina criptomonede. Din fericire, numărul țărilor afectate este mic, fiind vorba doar de Franța, Japonia, Italia, Taiwan și Spania.

Se pare că această problemă a apărut de marțea trecută, 23.01.2018, când un număr destul de mare de utilizatori au început să se plângă că antivirusul lor detectează un program care minează criptomonede pe YouTube.

Reclamele în cauză erau bazate pe două feluri de script Java. Primul script se folosea de codul JS de la Coinhive. Cel de-al doilea era un script privat, astfel părtașii scăpând de comisionul de 30% al celor de la Coinhive.

Cei de la Trend Micro au spus că aceste reclame au apărut din data de 18 ianuarie, iar procesoarele victimelor foloseau 80% din puterea lor pentru a mina moneda Monero.

Articole similare de la acelasi autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close

Notice: Undefined variable: nignore in /home/neoskipc/theplusit.ro/wp-content/plugins/fast-velocity-minify/fvm.php on line 1630