Ce stii despre vata minerala bazaltica?

Avantajele vatei minerale bazaltice sunt o consecinta a tehnologiei de producere a acesteia. Este fabricata cu tehnologie speciala care garanteaza durabilitate dar si izolatie termica. Durata medie de viata a materialului este de 30 pana la 40 de ani, ceea ce este de multe ori mai lunga decat alte optiuni adecvate.

Acest avantaj nu este singurul, deoarece vata minerala in sine este practic neafectata de ciuperca. Rezistenta chimica ridicata si o gama larga de temperaturi de functionare fac ca acest material sa fie foarte atractiv pentru o varietate de nevoi de constructie. Este de remarcat puritatea ecologica ridicata a materialului, care nu este periculoasa pentru sanatatea umana.

Singura slabiciune a vatei minerale este apa, care, dupa cum stiti, este facuta dintr-o piatra ce in timp se uzeaza. Daca umezeala intra in izolatie, proprietatile de izolare vor scadea brusc, astfel incat mai multa caldura va incepe sa paraseasca incaperea. De asemenea, este necesar sa se respecte un anumit algoritm pentru pregatirea materialului pentru lucru, prezentat mai jos.

Algoritmul pentru pregatirea vatei minerale pentru lucru

Materialul ar trebui sa se intinda daca exista izolatie in camera. Chiar daca munca se desfasoara in aer liber, este necesar sa lasati vata sa castige volum. Acest lucru dureaza de obicei pana la 15 minute dupa implementare. Toate operatiunile trebuie efectuate pe vreme uscata.

Unul dintre parametrii importanti ai acestui material este densitatea acestuia. Poate varia de la 30 la 40 kg per cub pentru izolarea acoperisului. Pentru partitii, este mai bine sa folositi foi mai dense.

Exista optiuni alternative de izolare, dar astazi vata minerala bazaltica este una dintre cele mai populare solutii. Dupa cum putem observa vata minerala bazaltica este un material nemaipomenit, iar magazinul e-izolatii.ro ofera caltiate si preturi serioase!

Pentru a mentine casa calda mai mult timp iarna si pentru a o mentine racoroasa vara, oamenii isi izoleaza locuintele. Exista multe materiale pentru aceasta, dar cea mai buna si mai populara in acest moment este vata minerala bazaltica. In acest material, fibrele sunt localizate aleatoriu, care sunt de origine minerala.

Exista trei tipuri de izolatii din fibre minerale:

-zgura;

-vata de sticla;

-lana bazaltica.

Toata lumea stie ca aerul este cel mai bun izolator. Este capabil sa ofere o viata confortabila in orice camera. Iar treaba oricarei izolatii este sa o retina, facand-o in acelasi timp statica si, in plus, lasand-o uscata. La urma urmei, daca umiditatea patrunde in izolatie, aceasta nu isi va putea indeplini functiile intr-un grad mai mare.

Astazi, izolatia din vata bazaltica este atat de comuna, deoarece este capabila sa ofere retinere a aerului, mentinand interiorul uscat mai bine decat toate celelalte materiale.

Lana de zgura este produsa din deseurile de furnal. Culoarea sa este maro cenusiu.

Vata de sticla este fabricata din nisip, soda, dolomit, calcar, borax si sticla sparta.

Luati in considerare caracteristicile tehnice ale lanii bazaltice, precum si modalitatile de aplicare a acesteia. Dintre toate materialele izolante similare, vata bazaltica are cea mai scazuta conductivitate termica. In plus, este incombustibil, rezistent la vibratii si, de asemenea, hidrofob. Poate avea densitati diferite, ceea ce ii permite sa fie elastic sau, dimpotriva, rigid. Aceasta calitate face ca vata bazaltica sa fie versatila.

Lana bazaltica (caracteristicile tehnice ale fibrei sale) va permite sa creati materiale de orice rezistenta, forma si dimensiune. Toate aceste avantaje sunt ideale pentru absolut orice job.

Minvata este utilizat pentru izolarea termica a cladirilor de toate tipurile, tevi de incalzire, conducte. Materialul este produs din componente naturale – roci cu adaugarea unui liant sintetic. Izolatia se caracterizeaza prin rezistenta ridicata, conductivitate termica scazuta si instalare simpla.

Mai jos este o descriere detaliata si caracteristicile vatei minerale pentru izolatie.

Vata minerala este un material termoizolant cu structura fibroasa, care este produs din materii prime minerale din intestinele pamantului folosind un liant sintetic.

Vata minerala are urmatoarele soiuri:

Lana bazaltica (piatra) – facuta din roci magmatice topite;

Zgura – realizata din topirea zgurii de furnal;

Sticla – realizata din sticla topita;

Alte denumiri de materiale sunt vata minerala, izolatie din vata minerala.

Compozitia si tehnologia de productie a vatei minerale

Compozitia izolatiei din vata minerala include topituri de silicati din zgura de furnal, roci magmatice si sedimentare. Materialele scoartei terestre constituie pana la 80% din compozitia sa. Combinatia si procentul de aparitie a unui tip sau altui tip de materie prima depinde de tipul de vata minerala.

Lana de roca in compozitia sa contine gabbro sau diabaza, zgura de furnal, umplutura. Componentele minerale – argila, dolomit, calcar – sunt adaugate ca impuritati pentru a creste fluiditatea materialului. Continutul sau ajunge la 35%. Liantul este o substanta pe baza de rasina formaldehida, care are mult mai putin in compozitie – 2,5 pana la 10%.

Lana de zgura are si o structura fibroasa. Este produsa din zgura de furnal – deseuri din industria metalurgica atunci cand fierul este topit in furnal. Fibrele materialului sunt mici – 4-12 microni grosime si pana la 16 mm lungime.

Materiile prime pentru producerea vatei de sticla sunt nisipul, dolomita, sifonul, calcarul, boraxul, spargerea sticlei.

Procentul de materii prime este selectat astfel incat sa garanteze calitatea maxima a viitoarei fibre – hidrofobicitate, neutralitate chimica, durabilitate, performanta ridicata de izolare termica si rezistenta la stres.

Productia de izolatie minerala incepe cu topirea unui amestec de materii prime. Pentru a face acest lucru, ele sunt incarcate in bai, cupole sau cuptoare de turnare cu arbore. Se respecta cu strictete temperatura de topire, care este in intervalul 1400-1500 C, deoarece lungimea si latimea fibrelor depind de gradul de vascozitate a topiturii, prin urmare, de proprietatile tehnice si de izolare termica ale vatei minerale.