Sfaturi pentru a lua corect lectii de schi

Lectiile de schi in grup sau individuale sunt esentiale pentru a experimenta muntele iarna intr-un mod complet placut. Multi oameni isi amintesc si acum ca prima data cand si-au  pus schiurile in picioare, prietenii lor le-au spus ca schiatul este usor si ca vor ajuta ei la invatat. Rezultatul a fost cadere dupa cadere. Din acest motiv este extrem de important sa alegem un professor de schi care ne va ajuta sa invatam cum sa schiam. Prin urmare, oamenii interesati de schi decid sa ia lectii de schi data viitoare.

Luarea de lectii de schi in grup sau individuale

Prima data cand iti aduci copilul la zapada poti decide sa-l inscrii la un curs de grup. Rezultatul de obicei poate fi foarte dezamagitor, pentru ca printre multi copii si al tau se poate alege doar cu o raceala. De fapt, poate fi mai mult timp de asteptare decat timp de activitate. Asa ca incearca sa alegi lectiile individuale de schi si te poti alege cu o experienta minunata.

Lectia individuala de schi

Atunci cand decizi sa iei lectii individuale de schi, ai un instructor de schi numai pentru tine, care iti urmareste in mod constant progresele si greselile. Nu exista distrageri sau prioritati in afara ta. Esti singurul sau obiect de atentie si monitorizare. Este adevarat ca si costul lectiei este in intregime responsabilitatea ta, dar in fiecare minut instructorul este al tau.

Lectii de schi in grup

Un grup este cu siguranta o modalitate de a va face prieteni si de a invata prin socializare. Cu toate acestea, fiecare elev nu are parte de toata atentia instructorului si trebuie sa o imparta cu alte persoane. In mod normal, exista grupuri de 12 copii si este putin probabil ca fiecare copil sa aiba mai mult de zece minute pentru el insusi. Imaginati-va ce se intampla atunci cand nivelurile copiilor sunt foarte diferite unul de celalalt. Daca faceti calculele, cate minute va sunt dedicate tie sau copilului tau?

Este mai bine sa luati lectii de schi in grup sau individuale?

Raspunsul este ca depinde. Daca gasiti un grup de trei copii la acelasi nivel, atunci ati putea fi interesati de aceasta alegere. Daca, pe de alta parte, exista un numar mare de copii, nu ezitati sa alegeti lectii particulare individuale, astfel incat sa puteti invata sa schiati corect si rapid chiar si pe partii dificile. In cadrul lectiei individuale, punctul de referinta este o persoana competenta pe care sa o imiti. Cu lectia de grup ai multe exemple proaste si nesiguranta, daca nu faci parte dintr-un grup bun. Si nu uita ca, dupa lectiile instructorului de schi, trebuie sa iti faci timp sa experimentezi ceea ce te-a invatat acesta. Numai atunci vei putea face progrese mari.

Prieteni si familie

De asemenea, nu uita sa ignori prietenii si rudele care vor sa te invete cum sa schiezi. Bazeaza-te doar pe instructorii de la scoala de schi locala! Pregatirea ta, dar mai ales siguranta ta, depind de aceasta alegere.